Четвъртък, 18 Април 2024, 19:44

ОФК "Правец" превзе крепостта на "Козаро" (Скравена) и спечели регионалното дерби

27 Октомври 2018, 20:14
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2845 10


Тимът на ОФК "Правец" надделя над ФК "Козаро" (Скравена) в регионалното дерби на 8 кръг на "А" Областна група - Запад. Правчани измъкнаха победата с 1:0 при визитата си в Ботевград и така нанесоха първа загуба на противника, който досега бе записал само победи на своя почва. Футболистите на ОФК "Правец" демонстрираха по-добра игра от домакините, а опитът им в днешния сблъсък бе ключов за успеха на отбора, воден от Христо Христов.

Още с началния съдийски сигнал двата отбора влязоха в тежка битка за надмощие, придружена със здрава игра. Все пак по-доброто начало имаше тимът на ОФК "Правец", който на два пъти изработи хубави голови положения, но стабилните изяви на стража на "Козаро" - Васил Валентинов запазиха нулевото равенство. Мачът бе от голямо значение и за двете страни, а напрежението до голяма степен попречи зрителите на стадиона да станат свидетели на качествен футболен сблъсък. В хода на мача тимът на "Козаро" започна да напипва правилния начин на игра, но ситуациите, които създаде, не застрашиха по никакъв начин вратата на правчани. Така закономерно отборите се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.
През второто полувреме отборът на ОФК "Правец" показа съвсем ново лице и още от самото начало активно започна да преследва максимума от днешния двубой. Гостите заиграха много по-уверено и контролираха събитията на терена. Правчани се отчетоха с няколко чисти голови положения, но завърващия удар отново не бе на нужното ниво. Отговорът на "Козаро" дойде през втората половина на полувремето. Домакините бяха на косъм да открият резултата при единствената си по-сериозна възможност, но вратарят на ОФК "Правец"  се намеси добре след мощен изстрел отправен към неговата врата. Малко по-късно правчани нанесоха своя удар, след като търпеливо изчакаха противника си и бяха затворили всички пролуки към своята врата. Юношата на клуба - Ангел Костадинов се отчете с хубав рейд по дясното крило, след което качи топката на главата на влезлия като резерва през второто полувреме - Деян Димитров. Нападателят на ОФК "Правец" не сгреши и вкара топката във вратата на скравенчани, давайки аванс на своя тим. В оставащите минути от срещата гостите стигнаха до още едно попадение, което обаче бе отменено заради засада. През заключителния период от срещата, отборът на "Козаро" (Скравена) не намери отговор на играта на правчани и така гостите се поздравиха с успеха, нанасяйки първа загуба за опонента си на собствена земя.

След днешния двубой, отборът на ОФК "Правец" запазва своето 4-о място, но има вече 15 точки на своята сметка. Толкова има и втория - ОФК "Костинброд", а тимът на "Козаро" (Скравена) е с 16 и засега остава на втората позиция. Следващият 9 кръг, отборът на ОФК "Правец" приема лидера в подреждането ФК "Драгоман". Двубоят ще се играе в Правец на 3 ноември (събота) от 11:30 ч.

Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (3) (2)
    1. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 21:32

    Еее щом е презел сме доволни

  • Отговори (9) (3)
    2. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 22:05

    Дебел нали много говореше. Какво стана

    • (7) (3)
      1. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 22:45

      Не е дебел ,а приятно закръглена! Много е сладък!

    • (7) (2)
      2. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 10:06

      Сега ще мълчи и да не знае много да говори за всички. Смешко!

  • Отговори (6) (1)
    3. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 11:31

    Семков защо не попита СТРАТЕГА как се бие ПРАВЕЦ, но ти си мислиш, че си НЕЩО.

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 06:21

    Закривай, и без това само пречите!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 08:41

    А1 време имаше Б-Ботевградска футболна група с 16 отбора. ......

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: XXX 29 Октомври, 13:17

    джаича е велик тренер

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 22:25

    Тоа белязания на къв се прави на баща си май и той ще фалира като него крушата не пада по далече от дървото

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 10:24

    Колко кебабчета продадохте на мача? Семков защо не почнеш на караваната по-добра работа ще вършиш. Ще може да крадеш и от там.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete