Петък, 29 Март 2024, 03:33

ОФК "Правец" разгроми ФК "Скравена" в контрола

27 Февруари 2021, 20:04
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1479 0


Отборите на ОФК "Правец" и ФК "Скравена" сътвориха пореден епизод от своето съперничество. В приятелска среща, играна на стадиона в Скравена, правчани се наложиха изразително над съперника си с категоричното 6:1. Двата тима играят в една и съща група - А ОГ София - Запад, а отделно в последно време често мерят сили в неофициални срещи преди сезона или по средата на кампанията.

Това бе втора победа за възпитаниците на Христо Христов в контролите от два мача. Отборът на ОФК "Правец" игра миналата седмица срещу юношите на "Балкан 1929" и постигна успех с 4:2. За ФК "Скравена" това бе трета приятелска среща преди рестарта на първенството в четвъртата ни футболна дивизия. Резултатът бе леко изненадващ, след като скравенци записаха победа и загуба (която дойде заради липса на концентрация) в първите си два неофициални мача и подсказаха за известно надграждане в редиците си. 

В този мач абсолютен доминант на терена обаче бе тимът на ОФК "Правец". Изглежда този път Христо Христов и неговите футболисти бяха подготвени за изненадите, на които е способен съперника и които по традиция често прилага. Забеляза се и променен облик от страна на правешкия тим, като впечатление направи новото попълнение Ивелин Любомиров. По-добрата игра на ОФК "Правец" им донесе и отчетлива преднина на почивката от 3:0. Гостите започнаха головата си акция чрез новото име в атака Ивелин Любомиров, който бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши - 1:0. Авансът на правчани удвои Иван Иванов, след като се възползва от недобре изчистена топка и стреля успешно - 2:0. Резултатът класически направи Ивелин Любомиров. С втория си гол, новото попълнение на правчани демонстрира чудесна скорост и усет за пласиране, след като по идентичен начин избяга на защитниците и се озова на позиция, от която отбеляза безпроблемно - 3:0. Именно при този резултат двете страни се оттеглиха на почивката. Отборът на ФК "Скравена" изглеждаше в шах, а второто полувреме бе интересно да видим как ще реагира на сериозно отправеното предизвикателство. 

Отговорът на домакините така и не пристигна. Вместо това отборът на ОФК "Правец" отбеляза три нови безответни попадения. Нападателят Ивайло Златев - Терминатора също се разписа, след като изстреля топката неспасяемо от границата на наказателното поле - 4:0. Последва и дузпа в полза на правчани за нарушение именно срещу Златев. Тя бе точно изпълнена от Валери Данов - 5:0. Последва единственото попадение за ФК “Скравена”, реализирано от Анатоли Димитров. Финалното 6:1 фиксира Димитър Михайлов с директно изпълнение от фаул, при което имаше и доза късмет. Силен мач записа и левият бек на правчани Злати Томов, който записа отчете с много активна игра в предни позиции. Томов не се притесняваше да се впуска в атака и предостави няколко добри топки за своите съотборници. 

Отборът на ОФК "Правец" се впуска в надпреварата на  А ОГ София - Запад на 13 март с гостуване на "Спортист" (Драговищица). Ден по-късно, на 14 март, ФК "Скравена" приема на своя земя ФК "Петърч". Възможно е двете страни да изиграят по още една приятелска среща преди началото на участието си в пролетния дял от сезона. 

 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ФК Скравена

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete