Петък, 19 Април 2024, 05:30

ОФК "Правец" рухна срещу "Торнадо" (Безден) след луд мач

5 Май 2019, 15:54
(1) (1)
Правец - Спорт
Прочетена: 2675 2


Мъжкият футболен отбор на ОФК "Правец" изпусна златен шанс да се изкачи на 3-ото място в класирането. Футболистите на Христо Христов се спънаха срещу "Торнадо" (Безден) и завършиха наравно 3:3 след изключително зрелищен и драматичен двубой. Правчани водеха до 70-ата минута с 3:0 и по всичко изглеждаше, че ще отнесат трите точки към своя дом. Тогава обаче се случи истинско чудо, при което тимът на "Торнадо" се развихри и успя да се добере до равенството в заключителните минути. Двубоят, част от 15 кръг на "А" ОГ София - Изток се игра на неутрален терен в Костинброд вчера (5 май).

Символичните домакини белязаха значително по-добро начало. Тимът на "Торнадо" (Безден) контролираше играта и владееше повече топката в свое притежание. Това на свой ред доведе до две чисти голови положения за "синьо-черните", при които техен футболист се озова на стрелкова позиция сам срещу вратаря. Завършващите удари бяха разочароващи, а с това бяха пропилени добрите възможности за символичните домакини. В хода на мача отборът на ОФК "Правец" се окопити и започна да намира верния ритъм на игра. Малко по малко правчани започнаха да поемат инициативата и да налагат своята идеология на терена. След като наклониха везните в своя полза, футболистите на ОФК "Правец" заслужено обраха плодовете на работата си. Началото на устрема за правчани бе сложено от нападателя Теодор Бочев, който реализира с хубав, неспасяем удар в левия ъгъл на вратата. Малко по-късно превъзходството на гостите бе материализирано с още един гол. Тогава Димитър Михайлов се озова на стрелкова позиция и с премерен и силен изстрел прати топката отново без шансове за реакция в сглобката на вратата за 2:0. Малко преди края правчани забиха още един мощен удар върху съперника си. Хубави действия по крилото на Димитър Михайлов завършиха с подаване към включилия се в наказателното поле Теодор Бочев. Нападателят на ОФК "Правец" засече кълбото и разпечата още веднъж вратата на противника за 3:0. При този резултат двете страни се разделиха на почивката. Въпреки че отборът на "Торнадо" (Безден) изглеждаше съкрушен, предстояха тежки мигове през втората част за гостите от Правец.

След подновяването на играта символичните домакини започнаха да действат агресивно и настървено в опит да променят развоя на събитията. Футболистите на Христо Христов обаче също не отстъпиха в това отношение и продължиха да се борят здраво, без да допускат свободно пространство. В 70-ата минута настъпи и пълната метаморфоза, която сполетя двата тима. Тя бе свързана с ярък контраст в представянето на ОФК "Правец" до момента и вдъхновените последвали изяви за безденци. Недобра комуникация в отбрана доведе до нелеп автогол, с който бе дадено началото на възхода за символичните домакини - 1:3. Малко по-късно "Торнадо" (Безден) получи дузпа в своя полза. Наказателният удар бе отразен от стража на правчани, но при последвалата добавка прошка нямаше и резултатът стана 2:3. Финалният пирон в ковчега на ОФК "Правец" бе забит малко преди края. Вдъхновеният тим на "Торнадо" се прояви като истинско въплъщение на името си и досущ като торнадо се развихри за последно, за да разбие мечтите на правчани. Символичните домакини стигнаха до равенството 3:3 и спечелиха точка в един наистина шеметен спектакъл, в който големият губещ бе отбора на ОФК "Правец".

След поражението тимът на Христо Христов остава на 4-о място с 25 точки в сметката си. Толкова има и 3-ия "Ком" (Годеч), но в преките двубои годечани имат предимство. В следващия кръг, който е на 11 май, ОФК "Правец" приема "Зенит" (Церово) на своя земя от 17:00 ч.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец"

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Правчанин 7 Май, 10:51

    Хоооо-хо-хоооо... :lol: :lol: :D кви са тия глупости и простотии бе Джайо??? До 70 мин. водиш с 3:0 и после осиране!?! :uups: Добре че все пак не сте паднали :roll: :wink: Абе...да ти падне капата от излагации и майтапи... 8)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Аз от София от работата 17 Ноември, 04:09

    Тошко е луд!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete