Четвъртък, 25 Април 2024, 15:21

ОФК ”Правец“ с драматична загуба в Костинброд след голов трилър

1 Април 2019, 15:58
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1542 0


Мъжкият футболен отбор на ОФК ”Правец“ записа драматично поражение с 3:4 при визитата си на ОФК ”Костинброд“ в мач от 11 кръг на ”А“ Областна група - Запад. Двубоят, игран на стадион “Бенковски“ в Костинброд, се превърна в истински голов спектакъл и остави добри спомени на зрителите след себе си.

В първите минути топката владееше повече отборът на домакините. Тимът на ОФК ”Правец“ излезе с ясната идея да се защитава и съвсем логично инициативата бе предоставена на костинбродските футболисти. Още в 8-ата минута обаче при първото си голово положение, гостите от Правец успяха да открият резултата. Недобре изчистена топка от защитниците на домакините се озова в краката на Денислав Луканов, който с премерен удар от средна дистанция матира стража на ОФК ”Костинброд“, за да даде мечтано начало на своя тим - 1:0. Радостта за лагера на правчани обаче просъществува твърде кратко, след като още следващата атака резултатът бе изравнен. Отборът на ОФК ”Костинброд“ се втурна мигновенно в нападение след като получи гол във вратата си и това даде резултат. Игра с ръка в наказателното поле от страна на играч на ОФК ”Правец“ бе достатъчна причина за главния рефер да отсъди дузпа в полза на домакините. След точно изпълнение резултатът вече бе изравнен - 1:1, а с това бе дадено и началото на свирепото преследване, което се заформи. Само 3 минути по-късно кулминационният момент в представянето на костинбродските футболисти настъпи. Домакините успяха да сътворят пълен обрат след грешка в отбраната на правчани. Емоциите започнаха леко да се покачват и двубоят премина в съвсем друга насока. В 32-ата минута пристигна и най-дискусионното решение до момента. След изсипана топка в половината на домакините, вратарят на ОФК ”Костинброд“ излезе извън очертанията на наказателното поле и умишлено игра с ръка, за да предотврати евентуална голова ситуация. Главният съдия обаче показа само жълт картон и остави съмнения след себе си в обективността на решенито си. Зад топката застана Христо Василев, който с гръмотевичен удар в долния десен ъгъл на вратата си върна за несправедливото решение и донесе радост за своя тим, изравнявайки резултата - 2:2. Въпреки явните опити от страна на ОФК ”Костинброд“ бързо да си върнат преднината, до края на полувремето това не се случи.

Малко след подновяването на играта, футболът за пореден път ни доказа колко непредсказуем може да бъде. Противно на очакванията тимът на ОФК ”Правец“ успя отново да поведе в резултата за 3:2. Отново в основата на попадението бе статично положение. След още един добре изпълнен пряк свободен удар от Христо Василев, противниковият страж се намеси и топката рикушира в страничния стълб. При последвалата добавка обаче Теодор Бочев се оказа на точното място и реализира хладнокръвно. Напрежението достигна връхната си точка и мачът започна да придобива съвсем друг вид. В последвалите минути станахме свидетели на повторение от първото полувреме. Радостта на правчани изтрая твърде малко, след като отборът допусна нов обрат за кратък период от време и резултатът стана 4:3. Последният шанс за гостите се откри пред Ангел Костадинов в заключителните минути, но ударът му с глава премина на сантиметри от гредата. Така след зрелищното шоу, което двата отбора спретнаха, домакините от ОФК ”Костинброд“ се поздравиха с победата и прибавиха важни три точки в актива си.

В следващия 12 кръг на надпреварата тимът на ОФК ”Правец приема ФК ”Петърч“ у дома. По програма срещата трябваше да се играе на 6 април (събота) от 11:30ч. в Правец, но гостите са поискали отлагане на срещата. Евентуалната дата, за която е насрочен двубоят е 7 април (неделя), като предстои да бъде уточнен и часът. 

Във временното класиране тимът на ОФК ”Правец“ заема 5-о място с 18 точки в актива си.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete