Четвъртък, 25 Април 2024, 09:27

ОФК "Правец" се измъкна срещу ФК "Петърч" в "кървав" мач

16 Ноември 2019, 18:17
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2270 3


ОФК "Правец" преодоля изключително трудно отбора на ФК "Петърч" в един от най-интересните сблъсъци, част от 10-ия кръг на А ОГ София - Запад. Правчани се наложиха с минималното 1:0 на своя земя в Правец, в един доста оспорван двубой, който бе осеян с множество голови ситуации и здрава битка на терена. Срещата ще бъде запомнена и с високото ниво на напрежение и недотам футболни прояви, които донякъде попречиха на сблъсъка да се превърне в още по-впечатляващ.

Първото полувреме премина сравнително равностойно, като ОФК "Правец" владееше повече топката. Двата тима размениха по няколко не чак толкова сериозни положения, след които нямаше последствия. След почивката обаче нещата тотално промениха своя облик. В средата на полувремето отборът на ФК "Петърч" получи правото да изпълни наказателен удар, след като нападателят Адриан Нанков бе фаулиран в наказателното поле. Именно той застана зад топката, но при последвалото изпълнение кълбото "облиза" десния страничен стълб. Гостите пропиляха отлична възможност да поведат в резултата, а това от своя страна ги мобилизира допълнително. Тимът на ФК "Петърч" постави под сериозно напрежение своя съперник, като започна да създава положение след положение. На няколко пъти стражът на правчани трябваше да реагира, а веднъж гредата покри домакините, за да запази резултата нулев. Гостите имаха пълното право да претендират за втора дузпа в своя полза, след като техен играч бе съборен от вратаря Николов. Главният рефер Димитър Томов обаче остана безмълвен и не посмя да посочи бялата точка още веднъж. Тимът на ОФК "Правец" отговори с майсторско изпълнение на Деян Димитров от пряк свободен удар, което се размина на косъм от това дa се увенчае с успех.

В хода на двубоя, ситуацията на изкуствения терен в Правец премина в съвсем друго русло. Тимът на ФК "Петърч" остана с човек по-малко 20-ина минути преди края. Това на свой ред мобилизира домакините, които се възползваха от численото си преимущество. Малко след като бе изгонен играч на гостите, тимът на ОФК "Правец" разпечата вратата на своя опонент. След разбъркване в наказателното поле, топката се озова в краката на влезлия като резерва Трифон Илиев, който реализира хладнокръвно за 1:0. До края на двубоя преобладаваха напрежението и нарушенията, а футболните умения останаха леко встрани. Все пак отборът на ОФК "Правец" успя да затвърди превеса си, съхрани крехкия си аванс и в крайна сметка се поздрави с победата. 

Към момента ситуацията за ОФК "Правец" остава непроменена. Тимът запазва 6-о място в класирането с 15 точки и баланс от 16-10. В следващия последен за есенния полусезон кръг, правчани гостуват на "Зенит" (Церово) на 24 ноември (неделя) от 15:00 ч.. Отборът на ФК "Петърч" пък приема лидера ФК "Козаро" по същото време в дербито на върха. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ОГ София Запад

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete