Петък, 29 Март 2024, 08:58

ОФК Правец започна новия сезон с победа

10 Септември 2017, 21:53
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2168 15


Днес футболният отбор на ОФК Правец се наложи като гост над отбора на Левски 1923 (Елин Пелин) в мач от 1-вия кръг на А ОФГ София - Изток. Момчетата, водени от Христо Христов, показаха добра игра и спечелиха закономерно с 3:1.

Срещата започна с превес на правчани. Още в самото начало на няколко пъти Иван Касапов можеше да даде ранен аванс на своя тим, но вратарят на домакините бе на мястото си. Отборът на Правец съумя да наложи своето темпо в мача, а играта бе предимно в половината на елинпелинчани.
В 10-ата минута правчани получиха правото да изпълнят наказателен удар, след като защитник на домакините игра с ръка в наказателното поле. Капитанът Иван Касапов хладнокръвно оплете топката в мрежата и така даде аванс на своя тим. Докрая на първото полувреме, отборът на Правец имаше още няколко добри възможности за гол, но късметът не бе на тяхна страна. Домакините от Левски 1923 ( Елин Пелин) бяха дълбоко пресирани и рядко получаваха възможност за отбелязване на гол. Първото полувреме завърши при резултат 0:1.

През втората част отборът на Левски 1923 ( Елин Пелин) се поотърси от натиска на гостите и започна да играе своята игра. В първите минути, домакините бяха по-добрият отбор, но така и не се стигна до изравнително попадение. В 55-ата минута влезлият като резерва Теодор Бочев, направи страхотен пробив по десния фланг и успя да подаде на Тонислав Петков, който се разписа за 2:0. Няколко минути по-късно отново Теодор Бочев бе в центъра на вниманието, след като съумя да преодолее вратаря на домакините и отбеляза за 3:0. Това сериозно обърка плановете на елинпелинчани и сякаш интригата в двубоя вече бе изгубена.

В 75-ата минута вратарят на правчани улови топката извън наказателното поле и домакините получиха страхотен шанс да върнат едно попадение. При изпълнения непряк свободен удар, малко извън наказателното поле, вратарят на правчани все пак успя да поправи грешката си и спаси.
Малко преди края на мача, отборът на Левски 1923 (Елин Пелин) успя да вкара във вратата на гостите след хубаво центриране от корнер и мощен шут от въздуха. С това бе оформен и крайният резултат 1:3.

Следващият кръг отборът на ОФК Правец ще бъде домакин на отбора на Рилец (Говедарци). Срещата ще се изиграе на изкуствения терен в Правец на 16 септември (Събота) от 17:00ч.

Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (0) (5)
    1. добавен от: Анонимен 10 Септември, 23:28

    Интересно съдийско отсъждане,при игра на вратаря с ръце извън наказатечното поле-непряк свободен удар! Или пък несполучлива интерпретация на журналиста или кореспондента!В тая ситуация се отсъжда ПРЯК СВ. удар заедно с жълт или червен картон!

    • (2) (0)
      1. добавен от: От кореспондента 11 Септември, 11:02

      В статията е отразено абсолютно едно към едно с това, което съдията отсъди. Не е добавено, че е изваден жълт картон на вратаря. Но съдията отсъди двоен фал или непряк свободен удар.
      И вместо да търсите под вола теле, да попитам по-добре ли ви беше последните 5 години, когато нямаше кой да напише и два реда за отбора в Правец?

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Септември, 23:58

    Do N1... Mn si kuh

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Септември, 00:23

    Добре, Люси, не всички сме съдии :)

    • (3) (0)
      1. добавен от: Людмил Павлов (Люси) 11 Септември, 08:22

      Нямам представа кой е какво ситуация коментира относно някакво си съдийско отсъждане.
      Първо - вече не съм съдия.
      Второ - позволявам си да коментирам отсъждания само с приятели и в тесен кръг хора.
      Трето - не коментирам ситуации, които не съм видял с очите си.
      Четвърто - пиша винаги с името си.

      Все пак всеки може да напише името ми и да коментира от мое име, но не вярвам да има чак такива нагледци!

  • Отговори (0) (2)
    4. добавен от: Анонимен 11 Септември, 03:56

    Кух или не,информацията трябва да се поднася от компетентни лица,а не от псевдожурналисти!
    И не съм Люси,но това няма никакво значение!Елементарни неща са и всеки човек който поне гледа мачове по телевизията ги зкае,а тук се касае за хора,които уж трябва да информират обществеността!Е как да стане,като самите те са некомпетентни и неинформирани

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Септември, 10:33

      ти па си много убав

    • (0) (0)
      2. добавен от: Анонимен 11 Септември, 10:49

      Локомотив Пловдив получи право да изпълни непряк свободен удар /двоен фаул/ на границата на вратарското поле в 40-ата минута на мача с Пирин. Александър Дюлгеров изчисти зле топката, а Краси Костов я улови с ръце. Реферът реагира след консултация с арбитъра зад вратата и отсъди.

      След изпълнението не последва нищо.
      Статията е от гонг, мач от Първа лига ;)

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Людмил Павлов (Люси) 11 Септември, 08:30

    Не коментирам статии и отсъждания. Още повече, че журналиста и момчетата от отбора на Правец са ми приятели и не бих си позволил да ги плювам, още по-малко АНОНИМНО.
    Все пак щом ме споменавате в коментарите си ме имате за капацитет в тази материя, което ме радва, но не аз съм коментирал отсъждането.

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Людмил Павлов (Люси) 11 Септември, 08:41

    До номер 1:
    Не прибързвай да критикуваш журналиста или кореспондента. Ами ако съдията не знае правилата и наистина е отсъдил непряк свободен удар? Ако е съдия от скоро и се объркал с отсъждането?
    Журналистът може съвсем обективно да е отразил случилото се, а да отнася критики.

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: anonimen 11 Септември, 12:58

    Kajete edin pat BRAVO.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Септември, 14:30

    Браво

  • Отговори (0) (1)
    9. добавен от: Анонимен 11 Септември, 18:00

    Samo bate pachi

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 12 Септември, 02:33

    Бате Пачи е над люси и тем подобни

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete