Четвъртък, 28 Март 2024, 21:27

Огнян Мирчев и Стоян Петков с титли от Балканското първенство по кикбокс

26 Септември 2017, 09:35
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1763 2


Приключи Балканското първенство по кикбокс, което се проведе от 22 до 24 септемрви в Черна гора. България се класира на трето място в отборното класиране измежду 8 държави участници, като преди нас се класираха състезателите на Сърбия и Босна и Херцеговина.

Ботевградчанинът Огнян Мирчев завоюва втора балканска титла само 2 седмици, след като спечели и бронзвов медал на европейското първенство за кадети в Скопие, Македония провело се от 3 до 10 септември. Там той записа 2 победи с технически нокаут над представител на домакините и представител на Сърбия и след това направи много оспорван полуфинал, но загуби от представител на Хърватия с 2:1 съдийски гласа и така заслужи бронзов медал.

Две седмици по-късно той завоюва втора балканска титла, този път в град Бяло Поле, Черна Гора, като на финала победи европейския и световен шампион за юноши от Сърбия - Никола Лазаревич. След титлата, Огнян и неговият треньор Никола Николов продължават с активната подготовка.

Другият медалист от Ботевград е Стоян Петков. Той приключи участието си със сребърен медал, след като на финала му се падна много силен опонент от Сърбия, от който Стоян загуби по точки след много тежка среща. Вицешампионът продължава своята подготовка за Световното първенство.

Равносметката от участието на състезателите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай в Балканското първенство е 6 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Септември, 12:59

    Браво, Оги! Гордеем се с теб!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Септември, 18:27

    Браво,МАШИНИ!Продължавайте Напред и Нагоре!РЕСПЕКТ към труда и на треньорите ви!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete