Неделя, 12 Юли 2020, 03:00

Око за око: Турски военни избиха стотици от „Ислямска държава” заради ада в Истанбул

14 Януари 2016, 19:02
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 806 0


500 удара от въздуха поразиха територията на групировката

Масирана атака са предприели турските въоръжени сили по позиции на „Ислямска държава” в отговор на терористичната атака в Истанбул на 12 януари. При сухопътната операция са убити над 200 джихадисти, съобщи Анкара, цитирана от британския „Експрес”.Над 500 въздушни удара са нанесени по територия, контролирана от „Ислямска държава”. Според информация от турска страна, няколко регионални лидера на групировката са ликвидирани. Премиерът Ахмет Давутоглу заяви, че Турция ще поддържа своята „решителна позиция” докато не изтласка „Ислямска държава” далеч от своите граници.

Информацията за пораженията по „Ислямска държава” беше изнесена докато Великобритания настоява да работи съвместно с Турция за разгром над групировката. Преговори ще бъдат водени в Анкара за включване на чуждестранни войници в операциите и за начини за спиране на приходите на терористите. 

Турция е подлагана на сериозни критики за това, че не оказва сериозен отпор на „Ислямска държава”, а през границата й необезпокоявано преминават джихадисти на път за Европа и обратно към Сирия.

В същото време два дни след атентата в Истанбул имаше експлозия в района на Диарбекир, при която загинаха 6 души. Според турските власти, извършителите са представители на кюрдската ПКК.


Източник: blitz.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

Анкета » коментари (2)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

отговори
Да, смятам да почивам както всяка друга година (105)
70% Complete
Ще почивам само ако успея да намеря пари в тази криза (54)
70% Complete
Почивката ми ще е на вилата на село (63)
70% Complete
Ще почивам, но сигурно ще заменя морето с планина (31)
70% Complete