Сряда, 24 Април 2024, 08:23

Oнлайн обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг на община Kостинброд

22 Януари 2021, 08:11
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 681 0


На основание чл. 15 от Закона за общинския дълг, в началото на януари месец се отправи покана до местната общност за обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Костинброд.
Предназначението на кредита е с цел повишаване на жизнения стандарт, икономическите показатели и общественото благосъстояние от физическо, здравно и социално естество чрез реализиране на инвестиционни проекти и осигуряване на проектна готовност на община Костинброд за обезпечаване на инженерната инфраструктура с цел кандидатстване за национално и европейско финансиране и закупуване на специализирана медицинска техника за обслужване на здравните нужди на жителите на община Костинброд.
Размер на дълга по предложение от общинска администрация е до 1 480 000,00 лева.
Целта е със собствени средства да се реализират четири важни за общината проекти:
- Проектиране, изграждане и ремонт на общинска улична мрежа в Първи район, гр. Костинброд, кв. „Шияковци“ и кв. „Маслово“ – 1 000 000,00 лв.;
- Инвестиционен проект за реконструкция и доизграждане на водопроводна и канализационна мрежа в III – ти район на гр. Костинброд /кв.“ Шияковци“ и кв. „Маслово“/ - 80 000,00 лв.;
- Инвестиционен проект за пречиствателна станция за отпадъчни води и реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа и съоръжения към тях на с. Петърч – 150 000,00 лв.;
- Закупуване на рентгенов скопичнографичен апарат, мамограф и ехограф с абдоминален повърхностен транстюсер 3,5-7,00 мегахерца. Така важните болнични апарати ще се помещават в Поликлиниката в град Костинброд. През 1997 година вторият етаж от поликлиниката беше продаден на частник. Там се помещаваше рентген, който обслужваше населението. От повече от 10 години рентгена не работи. Само преди месец беше препродаден вторият етаж на друг частник. Общинска администрация-Костинброд е влязла в преговори с новия собственик за използването на помещения, където да бъдат поставени новите апаратури.
На общественото обсъждане стана ясно, че видът на дълга е дългосрочен, поет чрез банков кредит. Срок на дълга ще бъде за 7 години. Начинът на погасяване на главницата ще бъде на годишни вноски.
В конферентна връзка чрез Skype на община Костинброд се включиха много общински съветници и граждани. Бяха дадени препоръки и отправени въпроси, във връзка с бъдещите проекти.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete