Петък, 29 Март 2024, 12:57

ОП "БКС" и "Аутоперфект Груп" ЕООД в готовност за снегопочистването

20 Ноември 2017, 15:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2457 3


След първия сняг не се наложи вземането на мерки за снегопочистване, поради липса на трайна снежна покривка. По отношение на зимното поддържане, улиците в Ботевград и вилна зона Зелин ще се поддържат от ОП „БКС”. Общинското предприятие е в готовност за предстоящия зимен сезон. Това заяви за balkanec.bg директорът Ангел Ангелов. По думите му техниката е в процес на подготовка. В момента БКС разполага с 5 снегорина, а „ВиК Бебреш” ЕООД с една снегоринна машина. ОП „БКС” ще оказват съдействие и помощ в големите села на общината. Общината е възложила на русенската фирма „Алпет Трейдинг” ЕООД да доставя сол за посипване на пътищата срещу заледяване за нуждите на БКС. Обществената поръчка е в прогнозни количества 255 тона. В момента БКС разполага между 90 и 100 тона сол. „Алпет Трейдинг” ЕООД вече е доставила първата поръчка. Отделно БКС разполага с 200 тона пясък.

Преди дни Община Ботевград приключи избора на изпълнител за зимно поддържане на общинската пътна мрежа. Това е ботевградската фирма „Аутоперфект Груп” ЕООД. Тя ще снегопочиства пътните участъци в направленията Новачене-Боженица-Липница-Елов дол и Новачене-Гурково-Радотина-Рашково.

С избраната фирма ще бъде подписан съответния договор и тя ще отговаря за осигуряване на необходимата техника и периодичното доставяне на необходимите инертни материали за опесъчаване на ОПМ. Поддържането на отсечките от републиканската пътна мрежа в границите на Ботевград (Път Е-79 и Път Е-83) ще се осъществява съвместно с Областно пътно управление по подписан споразумителен протокол и финансиране.

На територията на община Ботевград съществува изградена пътна мрежа с обща дължина 192 км., по която се осъществява транспортна дейност. Отделно от нея са уличните мрежи във всички населени места. Общинската пътна мрежа, която общината трябва целогодишно да поддържа проходима за движение на автобуси и за доставка на хранителни продукти, е 61.5 км.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete