Сряда, 24 Април 2024, 11:50

Организирани съвместни мероприятия в ПГ по КТС с РЗИ – Софийска област, посветени на - Световния ден за борба срещу СПИН

1 Декември 2016, 14:43
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1568 1


Националната здравно-образователна  антиспин кампания, организирана от РЗИ– Софийска област, съвместно с Професионална гимназия по компютърни технологии и системи – град Правец, премина  под надслов  „ПРОФИЛАКТИКА НА БОЛЕСТИТЕ И ПРОМОЦИЯ НА ЗДРАВЕТО“.

Антиспин кампанията в ПГ по КТС- град Правец обхваща периода 29.11.2016 г.- 02.12.2016г.  За периода, посветен на тази кампания бяха организирани различни мероприятия. В централното фоайе на училището се излъчваше видео-филм „БЪДИ В ЧАС“, който даде възможност на всеки един ученик да се докосне до тази толкова полезна АНТИСПИН кампания.

 Ученици от УУС и Клуб „Моят глас е важен“ направиха  тематично табло, посветено на Антиспин кампанията под мотото „ Животът е безценен“!

Много от учениците се запознаха с последните и най-актуални данни за новорегистрираните с ХИВ – инфекция. Информацията е дадена от Министерство на здравеопазването – Запазва се тенденцията ХИВ да се разпространява предимно по сексуален път!
На голяма част от възпитаниците бяха раздадени червени ленти – символ на борбата със СПИН.

 В  кабинета на медицинския специалист в училището екип на „ПБПЗ“  и „Надзор на заразните болести“  от София – област направи   анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ статуса с бързи тестове,  за навършили 16 годишна възраст.Раздадени бяха и презервативи от училищния медицински специалист на всички желаещи  ученици.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete