Събота, 20 Април 2024, 06:09

Още един малайзийски самолет изчезна от радарите

28 Декември 2014, 10:00
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1455 0


Самолет на AirAsia със 162 души на борда изчезна на път към Сингапур тази нощ, съобщават световните агенции.

Контактът с машината, модел Airbus A320-200, е бил загубен докато тя е била над Явайско море, малко след излитането й от индонезийския град Сурабая – и час преди кацането (около 2:00 часа българско време).

С полет QZ8501 са пътували трима южнокорейци и по един гражданин на Великобритания, Малайзия и Сингапур. Всички останали на борда са индонезийци.

На борда е имало 138 възрастни, 16 деца и едно бебе. Екипажът се е състоял от двама пилоти и още петима души персонал.

Според Хади Мустофа, представител на транспортното министерство в Джакарта, авиолайнерът е поискал да поеме по „необичаен“ курс преди да изчезне. Все още обаче не се лансира официално версия за терористичен акт.

Пилотът е поискал да смени височината на полета от 9700 на 10300 метра заради лошо време близо до остров Белитунг, каза още Хади Мустофа.

Според РИА Новости, която се позовава на световни медии, самолетът е паднал във водите край остров Белитунг заради лоши метеорологични условия.

В момента тече операция по издирването на самолета. Сингапур мобилизира военновъздушните сили и военноморския си флот в търсенето на изчезналия самолет на малайзийската авиокомпания AirAsia. „Два самолета C130 вече са в готовност за тези цели. Оставане в готовност да предоставим подкрепа в търсенето и спасителните усилия”, се казва в изявление на службата по гражданска авиация на Сингапур.

Операторът на самолета AirAsia до момента не е губил машина, но националният превозвач Malaysia Airlines преживя две трагедии през 2014 г. - полет MH370 изчезна безследно по път от Джакарта към Пекин s 239 души на борда, а полет MH17 беше свален над Украйна, при което загинаха всички 298 човека на борда.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete