Петък, 29 Март 2024, 17:37

Още една фирма в община Костинброд инвестира в разширяване на базата си

11 Септември 2019, 21:11
(0) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2442 0


„Интерион“ АД е основана през 2001г. с участието на INTERIA, Гърция, дъщерно дружество със 100% участие на ION – водещ производител на шоколад и други сладкарски изделия в Гърция. Дружеството се намира в град Костинброд, където са разположени централният офис и производствената база. „Интерион“ АД разширява своите продажби и дистрибуторска мрежа, като покрива целия български пазар със своите офиси в градовете Костинброд, Пловдив и Варна. Компанията изнася за Република Сърбия, Украйна, зарежда Билла - Русия, а до два месеца започва износ и за Румъния.
Една доказала се фирма, която с всяка година разширява своя пазар. „Интерион“ АД е горд носител на наградата „Супер бранд на годината“.
Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заедно с председателя на ОбС – д-р Атанас Тенев и зам.-кметът инж. Теодора Гогова, посетиха производствения цех в град Костинброд.
Там бяха посрещнати от г-н Константинос Цаварас –заместник- изпълнителен директор на „Интерион“ АД, г-жа Калина Цветанова - търговски пълномощник на "Интерион" АД и г-жа Цветанка Божкова - търговски директор на "Интерион" АД. Гръцкият инвеститор заяви пред гостите, че строи нов цех и продукцията се очаква да нарастне четири пъти повече в сравнение с изминалата година.
Компанията „Интерион“ АД инвестира в полза за общината като е проектирала и финансирала 400 хил. лв. за отводняване на дъждовни води от имота на фирмата до бара Метилявец. Проектът е за 900 метра канал. Компанията също така постави нов трафопост и кабелно трасе над 600 метра, което ще осигурява по-добро захранване на квартала в близост до цеха за шоколади.
Г-н Цаварас покани кмета на община Костинброд и председателя на ОбС-Костинброд да разгледат производствената база и къде се правят така известните шоколади на NuCrema.
Домакинът заяви, че инвестицията на компанията в община Костинброд възлиза на 4 мил. лв. през последните няколко години.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete