Сряда, 24 Април 2024, 12:23

Още една титла от Европейското клубно първенство по таекуондо за "Сунг - ри Ботевград"

5 Март 2019, 11:23
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1253 5


След успеха на Влади Далаклиев при мъжете в първия ден от Европейското клубно първенство по таекуондо, провеждащо се в Солун, Гърция, в последния ден от състезанието съвпадащ с националния празник на България, Стефан Стаменов спечели титлата при кадетите в категория до 45 кг.

След пет тежки срещи, Стефан триумфира в Солун и ознаменува най - успешното представяне на ботевградчани в европейските клубни надпревари. В първата си среща Стефчо отнесе гърка Циотас със 21 - 0, след него се справи с друг грък - Полимос, с резултат 8 - 3, на четвъртфинала, в битката за медалите срещу ботевградския състезател се изправи украинецът Бориняк, но и той не успя да се противопостави на Стефан, губейки срещата с резултат 16 - 0.

Така пред нашето момче се откри възможността да спечели титлата Европейски клубен шампион и той не я изпусна. В полуфиналната среща се изправи срещу испанеца Черон от клуб "Корьо Торе Пачеко" и успя тактически да го надиграе, като срещата завърши при резултат 9 - 3 в наша полза. Вече доста изморен, но пределно мотивиран да постигне пълен успех, във финалната среща Стефан надигра още един испанец - Хосе Суарез Саламанка от клуб "Читае Лас Педрон". Срещата протече изключително динамично, с много разнообразни техники и размени на удари и беше достоен финал на категорията. Стефчо отново беше по - прецизният и хладнокръвен от двамата и приключи финала с резултат 22 - 16. Изключително състезание и успех за ботеврадският талант!

Във същата категория участие взе още един наш състезател - Николай Начев. Ники няма голям международен опит, но в Солун се представи изключително добре, спечелвайки първите си две срещи тотално надигравайки противниците си - в първата среща отнесе гърка Царапас със 20 - 0, а във втората среща надигра гърка Гудас с резултат 21 - 7. На четвърт финала реферът на срещата помогна много на испанецът Саламанка да спечели срещата, завършила с резултат 9 -12 в полза на испанеца. Въпреки, че не успя да спечели заслужен медал, Ники Начев остави изключително приятни впечатления от играта си и от цялостното си представяне на състезанието, демонстрирайки сериозен потенциал за бъдещи успехи в олимпийското таекуондо.

Още един от нашите състезатели - Николай Иванов, кадети до 37 кг., беше ощетен във втората си среща срещу гърка Накас. Реферът на срещата, по стечение на обстоятелствата сънародник на Накас, с изключително усърдие наказваше Иванов за щяло и нещяло, като по този начин позволи на Накас без да отбележи точка да спечели срещата. В първата си среща Ники надигра Димитракопулос с резултат 15 - 7.
Истинско геройство извърши Митко Стойнов, който въпреки тежката лична загуба, претърпяна непосредствено преди отпътуване за състезанието, реши да не се отказва от участие и да подпомогне клуба си, спечелвайки първата си среща в категория 55 кг. младежи срещу Цилиполис от Гърция и отстъпвайки с минимална разлика във втората среща.

Друга наша надежда за медал, Кристиян Златев, младежи + 78 кг., не успя да достигне до медалите, губейки втората си среща срещу Полизос от Гърция.
Никол Маринова, младежи до 49 кг. и Симеон Стайков, младежи до 45 кг. не успяха да преминат първия кръг на елиминациите.

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Марчовска 5 Март, 12:10

    Браво Стефчо

  • Отговори (1) (4)
    2. добавен от: стефчо 5 Март, 17:06

    АЗ СЪМ СТЕФАН И КАЗВАМ,ЧЕ НЕ Е ВЯРНО ТОВА Е ПОРЕДНАТА ИЗМАМА!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!:

  • Отговори (4) (1)
    3. добавен от: АЗ И 4ислата 5 Март, 17:07

    Вярвайте му истина е!!!!!!

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Март, 17:26

    Браво, Стефчо!!! Поздравления!

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Март, 17:40

    Браво шампионе

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete