Вторник, 23 Април 2024, 13:38

Още няма заподозрени за разстрела на Семков. Проф. Константинов сочи възможните причини

21 Август 2014, 12:09
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7765 19


За момента няма заподозряни за убийството на ботевградския бизнесмен Семко Семков, разстрелян вчера с четири (според други информации - с пет) куршума пред дома си в Ботевград, съобщи Нова ТВ. Разследващите работят основно по две версии – лични врагове или неуредени бизнес отношения. Разпитвани са хора от близкото му обкръжение, както и негови бизнеспартньори. От техните показания става ясно, че Семков не е бил заплашван и не се е оплаквал от проблеми.

„Изключително качествен човек. Ходеше без охрана и без оръжие. Никакво притеснение не усетих в гласа му. Последният път, когато се чухме, говорихме за лов”, обясни за „Здравей, България” бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който е и близък приятел на Семков. Политикът познава Семков и ловува с него от 15 години.

От репортажа на Нова ТВ стана ясно, че хората в Ботевград описват Семков като добър човек, но отказват да коментират повече за бизнеса му. Вече бе обявено, че според Търговския регистър Семков е управлявал над 15 фирми, в управата е на три сдружения и на футболен клуб „Балкан Ботевград”, държи на концесия ловното стопанство и гората в Литаково.

Фирми на убития Семков изсичат горите в Литаково, съобщи по Нова ТВ математикът проф. Михаил Константинов. Той показа снимки от село Литаково, на които се виждат последиците от поголовната сеч в района. Кадрите са от края на миналата година, както и от 2014-та. „Първо се секат едрите дървета, които се изнасят в чужбина. Разрешават ви 100 кубика, вие режете 1000 кубика. Неща, които според специалисти, с които съм говорил, са престъпления, в момента минават като административни нарушения”, поясни проф. Константинов.

По думите му, тук са извършени две прокурорски проверки, а в момента е пуснат сигнал за трета проверка. В района работят две фирми, една от които на застреляния ботевградски бизнесмен Семко Семков, а другата – на зет му.

По думите на проф. Константинов „всички играят заедно”. „В едно място, където се сече безобразно, е намесен кмета, общинските съветници, полицията, горското стопанство, прокуратурата, и естествено честните бизнесмени, които извършват самата сеч”, обясни математикът.

„Става въпрос за много пари. Купува се политическо влияние по места. С част от парите се купуват ромските гласове”, твърди проф. Константинов.

Източник: komentator.bg

Коментари (19)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Август, 12:50

    Ма те всичките ни бизнесмени са все такива"...качествени хора..."бе.Всички сте от едно гюбре. Само дето отвреме-навреме си ги отстрелвате,ей така, щото са много качествени

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Август, 13:27

    От дълго време нощем по късни доби, когато отивам да лягам или вече съм задремала, чувам наблизо някъде около блока, където живее педиатърът д-р Стойна Петрова, да се гърми страховито, да стряскат, стресират хората. Много е неприятно и стресиращо, но не знам от къде точно се гърми? Някои, ако знаят, да кажат!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Август, 13:32

    затова не позволиха на изборите полицая да стане кмет на ЛИТАКОВО .да не пре4и на се4та.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Август, 13:44

    драги съграждани, това е истината, всички са в престъпния бизнес > кмет, полиция, прокуратура, и тогава кадърните бизнесмени Т. Нинов, покойникът и директорът на Горското.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Август, 13:44

    Ами като е имало прокурорски проверки какъв е резултата?Защо не кажете?Всъщност не е нужно да казвате.Вероятно са прекратени.Като споменава че е намесена прокуратурата, проф.Константинов защо не се обърне към главния прокурор?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Август, 14:07

    Един свидетел на далаверите на кмета по-малко !

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: nadka 21 Август, 15:06

    Sprete se be horaaa chovek sa gramnaali...vie govorite gluposti....ne go poznavate beshe dobur vinagi e pomagal...pochivai v mir...:(( subluznovaniq na blizkite...

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 21 Август, 15:41

    Ами то срещу блока, където живее педиатърът д-р Стойна Петрова, се намира къщата, в която живеят родителите и други близки роднини на убития Семко. Направило ми е впечатление, че в този район не само често пъти се гърми по късни, нощни доби, а и от известно време, последната седмица нощем се чуваше до късно шум и кучешки лай откъм тези къщи. Не знам дали е от живущите там или може да са следили, проучвали и този район някой от извършителите на покушението? Доста често , включително нощем, упорити кучешки лайове...

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 21 Август, 15:57

    Или може да са се събирали нощни хулигани в градинката на улица "Шипка", която е в близост? Аз като погледна, не ги виждам нощно време къде са гърмящите?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 21 Август, 18:21

    Ei prestanete da zlobeete zashtoto vsichko se vrushta! Dobur chovek sus semeistvo na nikoi ne trqbva da se sluchva tova.Postavete se na mqstoto na negovite blizki.Nikoi ne znae kakva tochno e prichinata i ne znaete negoviq lichen jivot.... chuli neshto i vednaga da pishat po saitovete i da komentirat ! Tazi zloba i zavist shte vi umorat :!: :!: :!:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete