Петък, 19 Април 2024, 05:38

Още решения на Общинския съвет

31 Май 2012, 13:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2482 0


10 800 лв. отпусна Общинският съвет за строителството на ротондата в централната градска част „Форум”. Средствата са предвидени за инвестиционен проект, който се разграничава от проекта за  реконструкцията на Форума, уточни кметът Георги Георгиев. Както вече писахме 140 000 лева са вложени в първия етап от изпълнението на  проекта за реконструкция на площадното пространство. Общината ще търси инвеститори за строителството на кафе-сладкарницата и боулинг залата, обяви кметът и допълни, че до момента има двама кандидати. За целта ще бъде проведена обществена поръчка за тяхното изграждане, като въпросните инвеститори ще заплатят отстъпено право на строеж.” Нашите намерения са това място да стане един оазис на Ботевград”,каза Георгиев. „За да стане това реалност, е необходимо да се съборят ламарините над Воден бар, който е реституиран. Имаме проведени разговори със неговия собственик. Евентуално там може да се построят наново магазини и кафета с две лица и да дадат по-приветлив облик на мястото”, аргументира се градоначалникът.
На днешната сесия Общинският съвет гласува удължаване на договора за наем на плувен комплекс на фирма „ Биономикс” с управител Методи Методиев. Анексът е със срок за три години до 10.06.2015 г. Комплексът се намира до новостроящата се спортна зала.
6 500 лв. гласуваха съветниците по повод тържественото честване на 2-ри юни в Скравена. Средствата са необходими за осигуряване на храна и командировъчни за военни служители, които ще изпълнят тържествената Заря-проверка, както и на военния духов оркестър от Сливен.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete