Петък, 19 Април 2024, 16:54

Осмо зоо изложение в село Петърч

6 Септември 2019, 18:50
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1085 0


Село Петърч от няколко години може да се нарече не само „Столица на зелето“, а и мястото в България с една от най-добрите изложби на Българско Овчарско куче! По традиция на днешния ден в селото се провежда киноложка изложба на кучетата от породата - Овчарско куче, както и зоо-изложба на различни породи гълъби, петли и кокошки. Най-добрият приятел на човека се оценява от професионално жури, като в киноложката изложба има и категория „други породи“. В присъствието на представителното жури с български и чуждестранни международни съдии се оценяваха породистите качества на кучетата, чиито собственици са от цялата страна и от чужбина.
Тази година беше различна, тъй като събитието, провело се на Националния празник – 6 септември, започна с освещаване на новия парк в село Петърч от Отец Желязко Симонов. Мястото за отдих под кметство Петърч вече има завършен вид. Асфалтирани алеи, осветление, залесяване, фитнес на открито, беседки и пейки допринасят за спокойствието и уюта на жителите на селото.
След освещаването на парка се изказа г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч и г-н Трайко Младенов- кмет на Oбщина Костинброд.
От Oбщина Костинброд бяха подсигурени купи, а награди за участниците под формата на различни видове кучешки храни бяха предоставени от редица спонсори.
Г-н Борислав Борисов приветства присъстващите, като им честити днешният празник. Той благодари на участниците за ентусиазма, като пожела на всички весело и приятно изкарване.
Г-н Трайко Младенов поздрави всички родолюбиви българи със Съединението на България и заяви, че заедно и обединени сме силни:
На една община, чийто град и села с всяка изминала година стават все по – хубави, им е нужно съединение! За важните неща трябва да бъдем заедно. Честит празник, българи!”, заяви г-н Младенов.
На събитието присъстваха д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов- зам.-кметове на Oбщина Костинброд, г-н Димитър Георгиев- директор на Общински Инспекторат, представители на Международната асоциация на Българско Овчарско куче - МАБОК, развъдник „Реал БГ“, жители и гости на село Петърч.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete