Петък, 29 Март 2024, 03:15

От АПИ: Ремонт на рисковия участък между общините Ботевград и Мездра най-рано до месец

23 Април 2015, 13:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1207 0


Поддаване на стара каменна подпорна стена поради нейното преовлажняване от подпочвени води е причина за появяване на пукнатината на пътното платно на път I-1 Ботевград – Мездра,  в близост до с. Новачене.

Това съобщиха за balkanec.bg днес от Агенция „Пътна инфраструктура” повод запитване „Какви действия е предприела АПИ за обезопасяване на пътя и предвиждат ли се конкретни действия за укрепване на пътя?”. В момента засегнатата лента е затворена за движение. Въведеното ограничение ще остане в сила до извършването на необходимите ремонтни дейности. Те ще започнат след като приключи обследването на засегнатия участък, което се очаква да продължи между 2 и 4 седмици. Въз основа на него ще бъде решено какви мерки ще се предприемат за укрепване на подпорната стена, засегнатата лента за движение, стойността на аварийно-възстановителните дейности и срокът за тяхното изпълнение.

Участъкът от път I-1 Ботевград – Мездра е част от републиканската пътна мрежа и организацията по възстановяването му и движението по него е изцяло ангажимент на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщиха от пресцентъра на агенцията, след запитване на balkanec.bg, дали е необходимо съдействие от общините Ботевград и Мездра за отстраняване на проблема.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete