Петък, 29 Март 2024, 17:48

От април започват масирани проверки на бензиностанциите за връзка с НАП

12 Март 2012, 12:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2609 1


Свързването на касовите апарати на бензиностанциите вдигна оборота на обектите с около 900 млн. лв. Това съобщи Васил Панов, който е директор на Дирекция „Контрол” към Националната агенция за приходите. По думите му след влизането в сила на новата електронна система за връзка с НАП, голяма част от дребните търговци на горива ще премине в сивия сектор. Затова първите масирани акции на данъчните инспектори от началото на април ще бъдат фокусирани именно върху обектите за търговия с горива. Дребните търговци в бранша настояват за отсрочка от 2 години, заради високите цени на контролните апарати. Поредната среща с управляващите ще се проведе в сряда, но според запознати, шансовете за удължаване на преходния период са минимални.
Срокът, в който всички търговци у нас трябва да свържат касовите си апарати с НАП е 31 март. По информация на Васил Панов до момента към електронната мрежа са се включили около 180 хил. търговци, като общият на апаратите, които се очаква да бъдат регистрирани към системата, е между 280 и 320 000.
„Първият ефект от новата система е, че един данъчен инспектор ще може да контролира много повече обекти. Сега физически може да се наблюдава само един обект, но след въвеждането на електронна методика от 1 април ще могат да се наблюдават едновременно 20 и повече обекти в реално време”, посочи Панов. Предвид укриваните обороти от търговски обекти в страната и най-вече тези по курортите, данъчните предвиждат значителен ръст на приходите в хазната. Проверките започват от 2 април, а глобите са в размер на 10 000 лв.


snimka: www.lev.bg

Източник: Агенция Фокус

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete