Събота, 20 Април 2024, 13:38

От бюлетина на ОДМВР - София

10 Февруари 2021, 14:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1592 1


Вчера столичанин сигнализирал в полицията, че посещавайки имота си в с. Новачене е установил, че умишлено е счупено стъкло на един от прозорците. Служители на РУ-Ботевград предприели бързи оперативно-издирвателни действия, в хода на които разкрили автора на престъпното деяние- 11-годишно момче от същото село. Малолетният направил пълни самопризнания и щетите били възстановени на потърпевшия собственик. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата и в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с оглед налагане на възпитателни мерки.

На 8 февруари в полицейския участък в Боровец бил подаден сигнал за извършена кражба на чифт ски, оставени пред магазин за ски екипировка в курорта. В резултат на проведените оперативно-издирватени действия служителите на реда разкрили, че автор на престъплението е криминално проявен и осъждан бургазлия. 20-годишният предал обратно отнетата вещ, а материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Около 14.50 часа вчера в РУ-Елин Пелин постъпил сигнал от служител на електроразпределителното дружество за установено незаконно присъединяване на частен хотел към електроразпределителната мрежа. На местопроизшествието е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234В, ал.1 от НК.

Около 16.35 часа на 9 февруари в РУ-Своге постъпил сигнал за горяща къща в с. Искрец. След потушаването на огъня от екип на РСПБЗН-Своге е извършен оглед. На легло в стая на първия етаж е открито обгорялото тяло на 82-годишната обитателка на адреса. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 3.55 часа на 9 февруари в РУ-Пирдоп постъпил сигнал за горящ микробус „Мерцедес“, паркиран на улица в града. След потушаването на пламъците от екип на РСПБЗН-Пирдоп е извършен оглед на местопроизшествието. Вследствие на пожара е изгоряло купето на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване.

Пътен инцидент:

Около 9.50 часа на 9 февруари в РУ-Елин Пелин постъпил сигнал за пътен инцидент между лек автомобил и велосипедист в района на кръстовището за кв. „Върбето“. На място е изпратен автопатрул, както и екип на Спешна помощ, който констатирал смъртта на 60-годишния велосипедист. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества. Резултатите от пробите му са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (1)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 18:42

    Теодор маймуната че вчера е хванат с дрога не пише??

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete