Четвъртък, 19 Януари 2017, 14:55
По-различните новини само за вас!

Ботевград

От днес в Софийска област тръгва първата линейка за недоносени бебета

+ | - 10.01.2017г. 13:53 | Новини
Прочетена: 659 | 11

Оцени:

Първата линейка за недоносени бебета у нас вече е факт. Специализираният автомобил струва 75 000 лв, като не е купен с държавни средства, а е дарение от AptaClub България.
 
За осигуряване на оптимални здравни грижи и проследяване на недоносените бебета, е необходима линейка, която да обслужва транспортните им потребности между здравните заведения и специализираните звена. Тя разполага със специален кувьоз, който не позволява движение по време на пътуването. До момента се използваха кувьози от болниците, придържани на ръка от медицинските екипи. Техниката дава възможност и по време на транспортирането да се следят жизнените показатели на недоносеното дете, да се извършват манипулации. 
 
Возилото има и резервна кислородна бутилка. 
 
То ще се използва в София-град и София-област, като при нужда ще се изпраща и другаде. В началото на него ще се возят екипи от болниците, а предстои да бъдат обучени и специалисти от спешната помощ.

Източник: снимка: БГНЕС
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (11)

  • 1
  • 2

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (3)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: