Вторник, 23 Април 2024, 15:13

Отбелязаха 100 години от създаването на граничен и митнически пункт Калотина

16 Ноември 2019, 10:19
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1425 1


Вчера /15 ноември/ настоящи и бивши митнически служители отбелязаха 100-годишния юбилей на МП Калотина в обща церемония с колегите им от Гранична полиция на пункта.Гости на церемонията бяха директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, директорът на ГД „Гранична полиция“ Светлан Кичиков и директорът на ТД „Югозападна“ на Агенция „Митници“ Марио Методиев, представители на местната власт, на прокуратурата в Сливница и Костинброд, посланика на Република България в Република Сърбия - Радко Влайков, както и председателят на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров.

Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов подчерта високия професионализъм на митническите и граничните служители, работещи на пункта, и допълни, че добрите резултати се дължат както на уменията им, така и на доброто партньорство между митници и Гранична полиция.

Главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД „Гранична полиция“ поздрави служителите и гостите и им пожела да работят все така добре съвместно, тъй като в частта гранични проверки двете институции имат много допирни точки.
Българският посланик в Сърбия Радко Влайков подчерта, че през целия този период от сто години служителите на границата са изпълнявали съвестно своите функции и задачи, макар и те да са били различни през различните исторически периоди.

По време на честването плакети „100 години Митнически пункт Калотина“ получиха ръководители на митническото учреждение от последните 35 години.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: В. Миленов 16 Ноември, 19:40

    Честита 100 годишнина !
    За съжаление твърде малко се говори по медиите за положителните резултати и приноса на митниците по приходите към бюджета.
    Пожелавам да се възобнови ТВ предаване, подобно на ''Внимание Митници" от 90-те години.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete