Събота, 20 Април 2024, 01:25

Отборът на Челопеч спечели националната викторина по безопасност на движението

13 Май 2016, 00:01
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 1191 0


На 11 и 12 май 2016 г. Община Елин Пелин беше домакин на XVI-тата Национална викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“, в която се състезаваха 13 отбора от цялата страна.

В надпреварата се включиха победителите в областните кръгове на състезанието за областите Благоевград, Смолян, Разград, Силистра, София област – гр. Елин Пелин, Стара Загора, София област – Челопеч, Ямбол, Враца, Монтана, Шумен, Пазарджик и Бургас.
Началото на състезателния ден 12 май бе поставено с официална церемония на площад „Независимост“, на която отборът на домакините - ученици от СОУ „Васил Левски“, издигнаха националния трибагреник.

В първия кръг учениците решаваха тест – листовка. С тази задача най-добре се справиха отборите на област Монтана и област Ямбол, получили по равен брой точки. Във викторината всички отбори показаха отлични познания на правилата за движение по пътищата.
Най-динамичният трети кръг включваше три задания. В подреждането на пъзел с пътни знаци с четирите знака в рамките на определените две минути за редене се справиха отлично отборите от област Шумен и на София област – Елин Пелин и Челопеч. На етапа за отстраняване на повреда по неизправен велосипед само отборите от област Ямбол и област Монтана успяха да открият коректно всички повреди и да добавят към резултата си по 20 точки. В състезанието за оказване на първа помощ най-добри бяха отборите от област Силистра и от София област – Челопеч.

Преди обявяването на крайните резултати напрежението беше усилено от факта, че отборите от област Монтана и област Ямбол бяха събрали равен брой точки. За определяне на второ и трето място, решавайки допълнителна листовка, в битка влязоха капитаните на двата отбора. Представителят на Ямбол показа по-добри познания, с което нареди отбора си на второто място.

С най-добър разултат като победител от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя – 2016“ се класира отборът на Челопеч. Отборът на домакините от СОУ „Васил Левски“, национален шампион за 2015 година, се нареди на пето място.

Първенците получиха купи и награди, осигурени от организаторите, а кметът на Община Елин Пелин, доц. Симеонов, поднесе плакети на всички отбори, изтъквайки, че като участници в това национално състезание всички те са победители.

Състезанието беше организирано от Министерство на вътрешните работи – Главна дирекция „Национална полиция“, отдел „Пътна полиция“, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Съюз на българските автомобилисти, Национално движение по приложно колоездене, Български червен кръст, Регионален инспекторат по образованеито – София регион, Община Елин Пелин и СОУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete