Сряда, 24 Април 2024, 12:39

Отборът на Езиковата гимназия в Правец спечели 4 призови места на пролетния турнир на БЕСТ

19 Февруари 2019, 11:24
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1519 3


Фондация BEST към Комисия Фулбрайт, България, предоставя на учениците изучаващи английския език възможност да се съберат в езикова и интелектуална общност в стремеж към личностно израстване чрез реч и дебат на английски език. Ние учим учениците да мислят критично, да се изразяват творчески и да бъдат част от една по-широка световна общност. Чрез нашата програма участниците могат да развият своите английски езикови умения, увереност и лидерски потенциал.

Момичетата и момчетата от ПГПЧЕ „Алеко Константинов“, гр. Правец, затвърдиха славата си на талантливи актьори, интерпретатори и презентатори на английски език на пролетния турнир на Фондация BEST, който се проведе на 16 и 17 февруари в Американския Университет в Благоевград. Те спечелиха четири финала в четирите категории, в които се състезаваха. Това е забележителен успех, като се има предвид общия брой на участниците - 323 ученици от 21 от най-престижните училища в страната.

Ренета Якимова спечели четвърто място в категория „Авторска реч“ и пето място за интерпретация на поезия. Миладин Пеев и Тихомир Цветанов завоюваха медали в най-оспорваното състезание – ДУО, а Димитър Иванов се класира пети в дисциплината „ Интерпретация на проза“, Гергана Атанасова и Йолина Христова стигнаха до полуфинал на ДУО-младша възраст, Севдалина Симеонова и Райко Райков се класираха на четвъртфинал в категориите „Проза“ и „Поезия“.

Успешното представяне на състезателите от Правец им осигурява правото на участие в най-престижния турнир по Дебати и Публична реч в България - Националното състезание на BEST, което ще се проведе на 17 и 18 март в София.

Браво на състезателите и техните учители: Шона Рикетс, Стоянка Димитрова, Мария Христова и Стефка Атанасова!


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete