Петък, 29 Март 2024, 14:18

Отборът на Мизия е новият носител на Суперкупа на Северозапада "БГ ОЙЛ КЪП 2018"

25 Ноември 2018, 20:39
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1928 1


Мащабният турнир за Суперкупата на Северозапада отбеляза своя край днес (25 ноември). Надпреварата протече при перфектни условия и много добра организация. Всички двубои се играха на "Никсметал Арена" в Ботевград, като смело можем да изкажем адмирации за работата, която организаторите свършиха. Турнирът се проведе в два дни - събота и неделя ( 24 и 25 ноември) и всеки един от двубоите успя да остави своята следа в съзнанието на зрителите. Събитието събра най-добрите отбори от Северозападна България, а именно завършилите на първо и второ място през кампанията от миналата година в своите населени места. Турнирът бе спечелен от отбора на Мизия, който получи призванието на властелина на Северозапада, след като се представи на ниво във всичките си срещи и заслужено грабна престижното отличие. 

 След много оспорвани и интересни сблъсъци в първия ден от надпреварата бяха определени и първите полуфиналисти, които трябваше да се срещнат днес помежду си. Първата полуфинална двойка бе между отборите на Партизан и Атлетик 1996, а в другия спор за място на финала играха Мургаш Врачеш и Мизия. 


В първия полуфинален сблъсък отборите на Партизан и Атлетик 1996 изиграха резултатен двубой, в който на показ бе хубав и атакуващ футбол, а зрителите станаха свидетели на доста попадения, имайки предвид ниската резултатност и стабилната игра в защита на повечето отбори. Тимът на Атлетик 1996 стоеше по-добре на терена от своя съперник и въпреки че в един момент от двубоя нещата бяха на кантар, момчетата на Влади Петров успяха да грабнат победата и да си осигурят място на финала, записвайки успех с убедителното 5:2.

Вторият полуфинален сблъсък между Мургаш Врачеш и Мизия закономерно отговори на очакванията и предложи качествен футбол, а изходът от срещата не успя да се определи в редовното време. Двете страни изиграха здрав, физически мач, а двамата вратари имаха немалка заслуга за ниската резултатност и ремито, което се заформи. След много равностойни минути на терена, двата отбора трябваше да определят следващия финалист след изпълнението на дузпи, като в редовното време срещата завърши наравно 1:1. При изпълнението на наказателните удари драмата отново се намеси, след като и тимът на Мургаш и този на Мизия бе безпогрешен. В крайна сметка по-концентрираният отбор бе този на Мизия и след 8:7 при дузпите, Денис Езекиев и компания успяха да се доберат до финалите след драматичната развръзка на събитията.

Във финалният сблъсък безапелационното представяне на Мизия продължи своя ход. "Зеленобелите" доминираха съперника си през целия двубой и успяха да го поставят на колене, побеждавайки с 4:0. Така тимът на Мизия спечели тазгодишното издание на Суперкупа на Северозапада и си спечели правото да участва в силния турнир в Сърбия - "Цариброд Къп". Турнирът завърши с церемония по награждаването на победителите, като се раздадоха и някои доста интересни индивидуални призове. Победителите в лицето на Мизия спечелиха масивна купа като трофей, подарен от организаторите. Тимът на Атлетик 1996, който остана на второ място, но определено заслужава адмирации също бе награден с купа.

Индивидуални отличия:

Най-атрактивен играч : Денис Езекиев (Мизия)
Най-красив гол на турнира - Радослав Зарев (Партизан)
Най-добър вратар - Ивайло Върганов (Мизия)
Най-техничен играч - Рони Данчев (Мизия)
Голмайстор на турнира - Петко Петков (Атлетик 1996)
Най-добър играч на турнира - Деян Бочев (Атлетик 1996)
Най-добър защитник - Стефан Димитров (Мизия)



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2018

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete