Петък, 29 Март 2024, 08:58

Отчет на кмета на с. Трудовец за първата година от мандат 2015г. - 2019г.

18 Ноември 2016, 15:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2930 34


Кметът на с. Трудовец Веселин Драганов изготви отчет за 2016г. или за първата година от мандат 2015г – 2019г.

Публикуваме неговото съдържание:

Мандат 2015 г. – 2019 г. започнахме с ново Общинско ръководство, в лицето на кмета на общината г-н Иван Гавалюгов и нов общински съвет. Както всеки мандат досега в началото сформирахме в селото нов обществен съвет, с който да правим анализи и да определяме приоритетните мероприятия за изпълнение в Трудовец. Състава на обществения съвет бе публикуван в сайтовете на trudovec.com и balkanec.bg.

Веднага след сформирането на обществения съвет още на 07.12.2015 г. изпратихме нашето решение за мероприятията, които да залегнат в инвестиционната програма на общината за бюджет 2016 г.

Докладната записка под изх. №188/07.12.2015 г. до кмета на общината и общинския съвет, също бе публикувана в двата сайта.

От предложените мероприятия за инвестиционната програма ни бяха одобрени за решение само 4 броя.
1.  От предложените улици за подмяна водопровод и преасфалтиране: ул. „Спортна среща”, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Любен Каравелов”, ул. „Сан Стефано”, ул. „Георги Поп Иванов” бе одобрена само ул. „Георги Поп Иванов” за подмяна на водопровода с отклонения и преасфалтиране, тъй като бяха отклонени средства за нея за пътя до манастира във Врачеш.
В момента по улицата завършват СМР и до 20.11.2016 г. ще бъде преасфалтирана. Стойността възлиза на 82 767,00 лв.

2. Осъществено е преасфалтирането частично и последващо изкърпване на ул. „Стефан Караджа” – 8610,00 лв.
3. До момента не успяхме да реализираме възстановяването на мръсния канал в участъка - ул. „Беласица” и ул. „Никола Иванов” – беше заложено в бюджета.
4. Изградихме навес и остров за пътниците на автобусна спирка „Габър” посока Правец – Ботевград.
5. В момента се изгражда мост, осигуряващ достъпа на ползватели на имоти по поречието на р. Бистрица – около 3500лв.
 
6. Единствено Трудовец спечели проект за изграждане на детска площадка в центъра на селото по ПУДООС – обекта е факт, завършен е изцяло и се използва най-рационално от децата на с. Трудовец. Изградено е и видео наблюдение.
Стойността на площадката е 9215.30 лв., осигурени на 100% по проект ПУДООС.

7. Съвместно със сдружение „Трудолюбци”осъществихме почистване на парк „Ракитин” и изграждане на още един кът за отдих с детски занимания и открит фитнес. Стойността на проекта е 5000 лв. по проект на „VIVACOM”.

8. По друг проект на „Cif & Domestos” спечелихме почистване на двора на Детската ясла и стария Пенсионерски клуб.

9. Не успяхме да осъществим ремонта на ДГ „Здравец”, но е залегнал по проект на общината и вероятно през 2017 г. ще се започне СМР.

10. Разработихме съвместно с НЧ „Никола Ракитин” и проектанти проект на стойност 300 000 € по програма на фонд „Земеделие”. Проекта ни беше приет, надяваме се да бъде финансиран и да се започне генерален ремонт на сградата на читалището.

11. Извършен бе монтаж на пътни знаци и регулиране движението по ул. „Панчовска”.

Не успяхме да реализираме светофарната уредба на ул. „Цар Освободител”, поради това, че не бе включена в бюджета за 2016 г. Крайно наложително.

12. Поради невъзможност тази година да асфалтираме пътя в м-ла Манастирица, започнахме насипването му с фрезован асфалт и до края на м. Ноември ще бъде завършено.

13. С цел безопасност на движението ежегодно се опресняват пешеходните пътеки.

Във връзка с настъпилата водна криза, след анализи се отпочна изграждането на нови водохващания и нов довеждащ водопровод ф200 в местността „Бистрица”.

На живущите във в. з. „Лозята” се предоставя вода от В и К „Бебреш” с водоноска до нормализиране състоянието на яз. Бебреш.
Работи се по проектиране и изграждане на алтернативно захранване с вода на в. з. „Лозята”, както и проект за подмяна на водопроводната мрежа в селото. Все още има райони в селото, в които няма необходимото налягане на водата.

14. Отстранени са течовете в ДГ „Здравец” и се извършва проверка и анализ по ремонта на кухненския блок.

По линия на съвместната дейност с читалище „Никола Ракитин” и ОУ „Любен Каравелов”:
1. Организиран и проведен бе коледен концерт с много награди за 2015г.
2. Тържествено бе честван традиционния празник „Трифон Зарезан” на 14.02.2016 г.
3. Тържествено бе отпразнуван Националния празник на България – 3-ти Март.
4. По случай Великденските празници бе организиран и проведен концерт.
5. Проведен бе и традиционния празник на „Успение на Пресвета Богородица” на 15.08.2016 г. в местността „Оброка”
6. Тържествено бе открита и новата учебна година 2016г./2017г.
Тук е мястото да благодаря на Виктория Цанова и Преслава Петкова за активното участие в работата им по подготвянето на проектите за детската площадка и почистването на двора на ДЯ, както и на всички участници в почистването на парк „Ракитин”, пролетното почистване на селото по квартали и най-вече  ул. „Цар Освободител”.

На ръководството на фирма „ГРАММЕР” АД  и БК „Горна Баня” за проявеното разбиране и взаимопомощ в решаване на проблемите на селото

По линия на физическото възпитание и спорта:

1. ОбС гласува сумата от 60 000 лв. за закупуване на терена на старото игрище на „Пияк” с цел изграждане на спортен комплекс.
2. Не можахме да реализираме предвидения ремонт на спортната площадка, но ще я предложим за бюджет 2017 г.
3. Много са проблемите на селото след обсъждане с обществения съвет ще набележим приоритетите и ще ги внеса с докладна записка в ОбС за вземане на решения и гласуване. Приканвам всички, интересуващи се от живота и развитието на с. Трудовец, при обсъждане на бюджета за 2017 г. да вземат активно участие и присъствие в залата.

Кмет на Кметство с. Трудовец
                                 Веселин Драганов


Източник: balkanec.bg

Коментари (34)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 16:13

    Ot izbroenite neshta nomer 7 si go pokriha vivakom ne kmeta 5000 leva dadoha te ne kmetstvoto mn luje toq kmet

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 16:23

    Прочетох много внимателно неграмотно написаното от "кмета" и разбрах ,че мероприятия за които той даже и не знаеше,а да не говорим ,че не участваше си ги е преписал за негова дейност и друго не можахме това ,не можахме онова ами като не можа какво правиш повече тук . Ако си умен ще последваш твойта партия и ще си подадеш оставката и ние както гледам можем да се оправяме сами. И защо те е срам да споменеш името на Мая Пенчева която изнесе цялата тежест за парка ,а ти "ние съвместно почистихме парка" е да ти кажа нямаш срам. Преди години какви събори ставаха в Трудовец , а сега си набутал хората по главната улица при условие ,че има два големи площада и стоят празни, но се чудя къде е полицията та не вземе отношение или чакаме да се случи нещо лошо и тогава реагираме. Ще дойда в залата но не разбрах кога и от колко часа или пак те е страх да обявиш дата та да няма присъствие и да избегнеш неудобните въпроси или само ще присъства така наречения от теб фалшив "обществен съвет". Е успех кмете дано в следващия мандат да свършиш нещо за това село

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 16:41

    Драганов не се хаби, заедно със синчетото ти отивате при Цецето да и робувате.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 17:01

    Tapanar...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 17:01

    I to negramoten i lujliv

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 17:13

    БРАВО КМЕТЕ МНОГО РАБОТА СИ СВЪРШИЛ-НАПРАВИЛ СИ ПРАЗНИК-ТРИФОН ЗАРЕЗАН,ВЕЛИКДЕН,КОЛЕДА,ТРЕТИ МАРТ И ТВОЯ ПРАЗНИК НА ОБРОКА КЪДЕТО ИМАШЕ СПОНСОР ,А ТИ СИ ГО ПРЕПИСА И НЕГО ЗА ТВОЕ ДЕЛО Е КАКТО ПИШАТ ПО НАГОРЕ СРАМ НЯМАШ. ТЕЗИ МЕРОПРИЯТИЯ СА ХУБАВО НЕЩО НО ТЕ НЕ ДОПРИНАСЯТ ЗА СЕЛОТО ДА БЪДЕ ПО КРАСИВО И УЮТНО ЗА ЖИВЕЕНЕ. КМЕТЕ АБЕ ГЕРБ МАЙ ПАДНА ОТ ВЛАСТ МИ СЕГА КАКВО ЩЕ РАБОТИ СИНЧЕТО ТИ ЗА КОЕТО ОБИКАЛЯШЕ СЕЛОТО И СЕ МОЛЕШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ ,ЧЕ ЩЕ МАХНАТ СИНА ТИ ОТ РАБОТА ,ТО НЕ БЕШЕ ЖЕНА ТИ ,ТО НЕ БЕШЕ ДА ПОКРИВАМЕ ЗАЕМИ НА ДЕЦАТА ТИ ТО НЕ БЕШЕ НАГЛОСТ И БЕЗ МОРАЛ. МАХА СЕ НАЙ НАКРАЯ ,ЧЕ НИ ПИСНА ОТ ЛЪЖИТЕ ТИ.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 17:58

    Шестичка, мъката ти ме прави щастлив.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 18:20

    БЕЗДЕЛИЕТО ПРАВИ МНОГО ХОРА ЩАСТЛИВИ

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 10:15

    smeshnik pulen

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: АНОНИМЕН 19 Ноември, 10:24

    ТОЗИ МЪРЗЕЛ НАРЕЧЕН КМЕТ ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ПООГЛЕДА МАЛКО И ДА ПРЕСТАНЕ ДА СИ ПРЕПИСВА ЧУЖДИ ЗАСЛУГИ ПАРКА НЕ МОЖА 12 Г. ДА ГО ПОЧИСТИ ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ МАЯ ПЕНЧЕВА И СДРУЖЕНИЕТО

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete