Четвъртък, 25 Април 2024, 02:21

Откриха изложбата "Подаръкът - реликви от различни епохи" в ИМ Правец

4 Март 2017, 14:01
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1524 0


Днес официално беше открита изложбата "Подаръкът - реликви от различни епохи" в ИМ Правец. Таня Борисова приветства гостите сред който бяха областния управител на софийска област - инж. София Торолова, кмета на Община Правец г-н Румен Гунински, заместник кметовете Васил Симеонов и Катя Симеонова, общински съветници. На откриването присъстваше и кандидат депутата от коалиция "АБВ-Движение 21" - доц. Пламен Ралчев.

Изложбата, подредена от ИМ-Правец включва експонати от фондовете на РИМ-София (Музея за история на София) и ИМ-Правец. За първи път по този начин в Правец показваме изложба, представяща подаръци на различни политически личности и институции. Отново има експонати, които са дарявани на Тодор Живков като държавен глава, но не са показвани досега. Акцентът в тази изложба обаче е подаръкът – актът на дарение по различни поводи и събития, показващ признание и уважение. Даряват се личности, държавници, институции.

Изложбата „Подаръкът – реликви от различни епохи” ще бъде експонирана в Исторически музей-Правец от 04.03.2017 г. до 12.04.2017 г. Каним всички жители и гости на Правец да я посетят.

Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete