Вторник, 16 Април 2024, 21:50

Откриха седмицата на гората в ЦДГ "Мария Мишева"

2 Април 2012, 11:07
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2826 1


От 2 до 8 април в цялата страна се чества "Седмица на гората-2012 г". Тази година събитието се провежда под мотото "Гората за нашите деца". По инициатива на Държавно горско стопанство Етрополе, община Етрополе и ЦДГ "Мария Мишева" днес в двора на детското заведение бяха засадени 25 броя фиданки и декоративни храсти. Директорът Таня Маринова започна с думите:"Гората утре е наша грижа днес и ние сме ангажирани и съпричастни в опазването на това голямо природно богатство на планетата не само на думи, но и на дела и не на последно място с личния си пример ще дадем един урок по екология и родолюбие на нашите деца".
Официални гости на събитието бяха народният представител Емил Димитров, кметът на общината инж. Богомил Георгиев, зам.кмет Росица Христова,Линко Лилов -  областен кординатор на ГЕРБ и  служители на Горско стопанство Етрополе.Седмицата на гората бе открита от директора на ДГС Иван Лаков, след което с кратка програма децата зарадваха гостите.
Честта да засади първото дръвче бе оказана на депутата Емил Димитров,който се справи изключително прецизно със задачата. Завидни способности показа и зам.кметът Росица Христова, която също засади дръвче в двора на детското заведение. Малчуганите асистираха на официалните гости. От ръководството на детската градина обещаха да се грижат за посадените дръвчета.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Април, 11:11

    с една подробност - гора няма, има само седмица на гората

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete