Неделя, 20 Януари 2019, 10:52

Открита ситуация по Безопасност на движението в ДГ „Слънчице“- Етрополе

12 Май 2018, 11:54
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 569 0

На 10.05.2018г. се проведе открита ситуация по Безопасност на движението по пътищата с възпитаницитена старши учител Красимира Кънчева от втора група „Мечо Пух“ на ДГ „Слънчице“-Етрополе на тема: „Как се движа по улицата“.
Децата показаха знания за правилата за безопасно пресичане на уличното платно, за предназначението на важния за ежедневието пътен знак „Стоп“ и за светофара. Чрез участие в мултимедийна игра те доказаха на родителите, че се ориентират правилно в различни ситуации на улицата, като определят безопасно или не е дадено действие на участниците в движението- пешеходци и шофьори на моторни превозни средства. Децата пяха песните „Тротоар“ и „Деца на зебрата“, казваха стихчета и изпяха химна на детската градина „Ало, ало, слънчице“.
Изненада за децата беше появата на пътните полицаи от Районно управление на МВР- Етрополе, които изведоха децата пред градината и ги поставиха в реална практическа ситуация. Миглена Сиракова, инспектор детска педагогическа стая, разказа на децата и родителите, че трябва да се грижат за безопасността на децата.
Всяко дете, придружено от родител, пресече улицата на пешеходната пътека. Проектът „Внимавай! Пресичай правилно!“ във втора група осъществи взаимодействието на различните институции, на родителите, децата и учителите като участници в един взаимен процес на сътрудничество с главна цел:Безопасност на движението по пътищата,което е и основен приоритет № 2 от Стратегията на Министерството на образованието и науката за изпълнение на Националната стратегия на Република България за подобряване на БДП за периода 2011 - 2020 година.
На следващия ден, въодушевени от срещата с полицаите, децата сглобиха от хартия пътен полицай и отново преговориха основните правила.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Къде да бъдат вложени най- много средства от Бюджет 2019 на община Ботевград?

Анкета » коментари (0)

Къде да бъдат вложени най- много средства от Бюджет 2019 на община Ботевград?

отговори
Рехабилитация на улици в града (11)
70% Complete
Рехабилитация на улици в селата (19)
70% Complete
Водопроводът в Ботевград и селата (44)
70% Complete
Реконструкция на Градския парк (3)
70% Complete
Благоустрояване на центъра в Ботевград (14)
70% Complete
Ремонт на детски и учебни заведения в Ботевград и селата (2)
70% Complete
Ремонт на обществени сгради в Ботевград и селата (2)
70% Complete
Друго (Напиши в коментар) (5)
70% Complete