Събота, 16 Февруари 2019, 09:16

Откриване на кампанията "Детско полицейско управление" в Етрополе

9 Октомври 2018, 15:53
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 456 0

В СУ „Христо Ясенов“ и ОУ „Христо Ботев“ бе открита кампанията „Детско полицейско управление“. Кампанията бе открита от Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ и инспектор Павлин Ангелов – Началник група „Пътна полиция“.
Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните класове. Програмата „Детско полицейско управление“ ще се включат ученици от III „в“ клас на СУ „Христо Ясенов“ с класен ръководител Величка Василева и III клас от ОУ „Христо Ботев“ – град Етрополе Вержиния Николова.
Инспектор Сиракова разясни на децата какво ще правят в извънкласните си занимания по програмата. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения. В обучителния процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“.
Доброволците от третите класове заедно с техните класни ръководители прочетоха колективно етичен кодекс съдържащ задължения и отговорности и обещаха да го спазват, те получиха от полицейски служители светлоотразителни жилетки, шапки и баджове с логото на управлението.
Община Етрополе

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

отговори
Да (54)
70% Complete
Не (6)
70% Complete
Страхотна идея. Това ще възроди селото (24)
70% Complete
Мисля, че не е добра идея (1)
70% Complete
Не ме интересува (4)
70% Complete