Четвъртък, 25 Април 2024, 14:16

Откриване на учебната 2018/2019 година в ПГПЧЕ "Алеко Константинов" и ОУ "Васил Левски"- гр. Правец

17 Септември 2018, 14:47
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2843 0


Официално бе даден стартът на новата учебна 2018/2019 година в ПГПЧЕ „Алеко Константинов” и ОУ „Васил Левски”- гр. Правец. Двете училища отново посрещнаха новата учебна година със съвместно тържество, на което присъстваха кметът на община Правец Румен Гунински, председателят на Общински съвет- Правец Николай Яхов и регионалния инспектор по образованието в София област Илонка Славчева.

Тази година училищния праг на ОУ „Васил Левски” – гр. Правец прекрачват общо 314 ученици, от които 50 ще бъдат в 1-ви клас. В ПГПЧЕ „Алеко Константинов” пък ще се обучават около 400 деца, съобщи Цветанка Щерионова, директор на гимназията.

Цветанка Щерионова приветства всички учители, ученици, родители и близки. В словото си директорът на ПГПЧЕ „Алеко Константинов” каза следното: „С първия учебен ден, всяка година полагаме началото на надежди и очаквания, на постижения и преживявания, на усвояване на нови знания и умения, на забавления, игри и радости. Българското училище винаги е било и ще бъде храм на знанието и мъдростта, на традицията и новаторството”, а на родителите г-жа Щерионова каза: „Уважаеми родители, вярвам, че с Вашата подкрепа ще успеем да изградим бъдещото поколение, ще дадем възможност на младите хора около нас да сбъднат мечтите си, да докажат възможностите си”.

На своите колеги Цветанка Щерионова пожела здраве, сила и търпение,необходими за успешното изграждане на достойни граждани на България.

Г-жа Илиана Котова: „Първият учебен ден символизира вековният стремеж на българина към наука и просвещение. Той събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта... Скъпи ученици, пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на вашите преподаватели! Никога не се отказвайте от мечтите си! Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте! Най-вълнуващ е днешния ден за най-малките наши възпитаници. 50 деца за първи път ще прекрачат прага на родното училище.

 МИЛИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,

 Протегнете смело ръка и я подайте на своите първи учители. Нека трепета и вълнението от днешния ден пробуждат жаждата ви за нови знания.

 Пожелавам ви безброй щастливи училищни мигове, много здраве и успехи в учението!“


Празничата програма продължи с музикално изпълнение на поздрав Мартина и Валери, ученички в 10 клас. Мажоретките към ОУ „Васил Левски” също се изявиха. Учениците от ПГПЧЕ „Алеко Константинов” към клуб „Народни ритми” по проект „Твоят час” пък се погрижиха за доброто настроение на присъстващите.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete