Четвъртък, 17 Октомври 2019, 16:37

Откриване на учебната година в ОУ "Отец Паисий"-с. Врачеш

16 Септември, 11:20
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1102 0


Настъпи първият учебен ден и дворът на ОУ „Отец Паисий“- с. Врачеш отново се изпълни с детски развълнувани гласчета. По традиция откриването на учебната година започна с посрещане на училищното знаме. Гости на тържеството бяха кметът на с.Врачеш инж. Марин Бончовски, директорът на дирекция „Сигурност и обществен“ Деян Николов, Цветанка Арбова и Лилия Цветкова, представители на обществения съвет към училището, учители пенсионери, родители и близки.

Тази година за първи път училищния праг прекрачват 18 първокласници с класен ръководител Петя Живкова. Общият брой на учениците, които през новата учебна година ще се обучават в училището е 160.

Приветствено слово към ученици, учители и гости отправи директорът на училището г-жа Даниела Дойчева. „Отново сме на прага на новата учебна година, изпълнена с множество предизвикателства, които ние всички заедно трябва да преодолеем. Аз искрено се надявам и вярвам, че и тази учебна година ще бъде успешна.
Уважаеми колеги знам, че отговорностите са големи, предизвикателствата на образованието са много, особено през последните 3 години, но вярвам, че с вашия професионализъм и творчески успех ще постигнете желаните резултати.

Скъпи ученици, днес вие отново ще влезнете в класните стаи, ще срещнете вашите приятели, ще срещнете вашите учители. Вземете най-полезното от тях, за да можете да постигнете желаните резултати.

Първият учебен ден, той е вълнуващ за всички, но най-вълнуващ е той за малките първокласници, за които всичко е за първи път- първи път класна стая, първи път среща с учители. Скъпи първокласници, добре дошли в родното училище. Тук вие ще се научите да четете, да пишете, да смятате. От днес родното училище става ваш втори дом. Обичайте и го ценете. Уважаеми родители, пожелавам да бъдете по-близо до вашите деца, да ги подкрепяте, за да можем заедно да подпомогнем тяхното израстване. На добър час!“, каза в заключение директорът.

Поздравително слово произнесе и кметът на с.Врачеш инж. Марин Бончовски. Последва водосвет за здраве и благополучие, който бе отслужен от отец Димитър.

Приветсветно слово от родителите на първокласниците произнесе г-жа Гергана Танковска, майка на първокласник.

На всички първокласници бяха раздадени  книжки с лично послание от кмета на община Ботевград г-н Иван Гавалюгов.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (30)

Кой кандидат ще подкрепите за кмет на община Ботевград

Анкета » коментари (30)

Кой кандидат ще подкрепите за кмет на община Ботевград

отговори
Иван Гавалюгов - ПП МИР (499)
70% Complete
Сашко Везенков - ПП ГЕРБ (116)
70% Complete
Веселка Златева - БСП за България (66)
70% Complete
Васил Гергов - ПП Нова алтернатива (17)
70% Complete
Цветан Миньовски - КП Алтернативата на гражданите (29)
70% Complete
Георги Георгиев - МК ДИБО (103)
70% Complete
Иванка Томова - ПП "Атака" (16)
70% Complete