Четвъртък, 28 Март 2024, 12:12

Oтлага се смяната на управителя на МБАЛ д-р Филев - засега!

29 Септември 2016, 08:33
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4514 55


Не са достатъчно основателни исканията на кмета Иван Гавалюгов за оставката на управителя на МБАЛ Ботевград ЕООД д-р Филип Филев. Това заяви Йорданка Лалчева – ръководител на групата на ОББО в местния парламент. Поради това Лалчева поиска точката от допълннителните докладни записки на днешната редовна сесия да отпадне.
Лалчева се мотивира и с това, че управителят на болницата не присъства и ние не бива да се взема едно такова крайно по думите й решение. „Той е в отпуска и не е депозирал молба за напускане”, подчерта Лалчева.
 
Общинският съветник Георги Георгиев подкрепи предложението на колегата си и заяви, че това е един изключително важен въпрос и е нормално да отпадне от Дневния ред. „Не знам какво решение ще бъде взето, но то ще бъде обречено на провал. Всички комисии не са разгледали тази докладна. Да насрочим една извънредна сесия по нея”, предложи Георгиев.
 
Вносителят на докладната записка с искане за освобождаване управителя на МБАЛ от длъжност, кметът Иван Гавалюгов, я оттегли.
„Приемам единствено аргумента,че докладната записка е сериозна и ще се получи един сериозен дебат по въпроса за здравеопазването и перспективите за развитие пред МБАЛ”. Гавалюгов заяви, че практически МБАЛ няма управител, тъй като д-р Филев отдавана се е изнесъл от жилището си в Ботевград и по думите му е в чужбина. „Не може болницата да стане заложник на един човек” и по тази причина кметът заяви, че е необходимо да бъде назначен временно управител, след което да бъде проведен конкурс.

 
Мартин Тинчев изрази мнение, че всички съветници трябва да се отнесат сериозно към въпроса. В тази връзка той направи предложение, за да се реши проблемът, трябва да има диалог. „Смятам, че е нужно общинската администрация и Общински съвет да седнат заедно на масата и да постигнат съгласие по този въпрос”, подчерта Тинчев.
 

Днешното редовно заседание на Общински съвет започна с повече от 20 минути закъснение, поради липсата на кворум. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (55)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Септември, 09:52

    Това че д-р Филев е напуснал апартамента в Ботевград не е ли по искане на Кмета? Как е възможно да не се обсъжда размера на таксата за ползване на стоянки, защото според кмета "Е РЕДНО" да присъстват таксиметровите шофьори, а отново според кмета Е РЕДНО да се гласува толкова важно нещо като смяната на Управителя на МБАЛ в негово отсъствие?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Септември, 10:26

    То Филев не го е грижа , демонстрира явно пренебрежение към общинския съвет, какъвто е неговият стил на поведение!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Септември, 10:29

    Ами сигурно не е по искане на кмета! Когато ползваш жилище под наем, редно ли е ,ей така, без да уведомиш наемодателя, да се измъкнеш? Нали би трябвало да има приемно-предавателни протоколи? Или за Филев и чичо Гошо, който го брани както орлица брани орлетата си, не важат законите?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Септември, 11:00

    Нали нямаше да има реваншизъм.Лека полека се заменят вашите с нашите хора.А дали стават е друг въпрос.Каквато държавата,такава и общината.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Септември, 11:02

    4, нали при отчета на МБАЛ, д-р Филев каза, че сам ще напусне, след като се подпише договор със НЗОК?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Септември, 11:09

    Повечето читави лекари вече напуснаха ботевсело завинаги, под "мъдрото" ръководство на недоразумението. Останаха главно некадърници и пенсионери, понеже няма къде да идат. Засега. Поинтересувайте се колко хирурзи има в отделението и кой е той! :idea:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Септември, 11:57

    правилно, повечето читави лекари напуснаха болницата, под мъдрото ръководство на гениалния мениджър д-р Филев! Явно ние в Ботевград или сме много търпеливи, или пък безкрайно тъпи. Хората в Сандански просто направиха така, че той да подвие опашка и да напусне, а не да си отиват лекарите от болницата им! Но....нека му мисли Данчо Ментата ,Георгиев и двита, които толкова дълго се правеха на ни лук яли, ни лук мирисали.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Септември, 12:07

    Напуска и нефроложката вутова.че кой читав лекар ще остане за малка заплата.а сеетрите с малки заплати ,защо са ниско платени .крайно време е да се помисли искаме ли да имаме болница и не ли време да се намери местен директор.комуто да се повери управлението.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Септември, 12:12

    Който познава Филев въобще не се учудва на това, че се е изнесъл и то за Швейцария. При добро заработване и до там се стига. На този трябва да му се търси отговорност!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Септември, 12:46

    Отдавна болните напуснахме болницата, обслужвана от "читавите" лекари, №6.
    Спасението е в София.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete