Вторник, 23 Април 2024, 23:24

Отличен край на 2020 г. за Балкан

29 Декември 2020, 20:22
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1338 4


Балкан продължава своя подем и записа трети пореден успех в НБЛ. В последния кръг за 2020 година отборът на Йовица Арсич надигра убедително като гост Ямбол с 69-92 след оспорван мач и силно второ полувреме. През първата половина на мача двата тима си размениха няколко пъти водачеството,но в последните 5 минути на мача Балкан показа своята класата и отказа изцяло опититите на съперника, печелейки последния периода с 25-9.

Това бе общо пети успех за шампионите от Ботевград, които имат и три загуби и заемат трета позиция. Ямболии са предпоследни с 2-6. В следващия кръг на 4 януари 2021 г. нашите започват второто завъртане в НБЛ с гостуване на Черноморец.

Мачът за ботевградчани пропусна Тауан Ейджи заради лека травма.

Срещата започна оспорвана с няколко обрата като в края на периода Ямбол се задържа дълго напред. Домакините имаха много добра успеваемост от средно разстояние, а Балкан не можеше да намери своя ритъм и догонваше дълго в резултата. За кратко “зелените” обърнаха след тройка на Аврамов, но Кръстан я върна веднага за 26-25. Грозев бе фаулиран и върна преднината на Балкан след първия период за 26-27, след като ямболии не успяха да отбележат в последната атака. Втората част започна със серия 4-0 за нашите. Ямболии допуснаха доста грешки в нападение и за първи път тимът на Арсич се откъсна по-сериозно напред. Последваха размяна на тройки и за двата тима като балканци запазиха минимална преднина. Добро включване на Сияни Чеймбърс в края на периода позволи на нашите да се задържат напред и постепенно да увеличават водачеството си. Така на полувремето двата тима се оттеглиха и при най-голямата разлика до момента в мача +9 за Балкан при 42-51. И двата тима имаха над 60% успеваемост от средно разстояние през първите 20 минути като най-резултатни с по 11 бяха бяха Сияни Чеймбърс и Дарко Балабан. За ямболии с 12 бе гарда МакГийл и Атуд (11т.)

Второто полувреме започна ужасно за Балкан като домакините заличиха изцяло изоставането си за две минути със серия 9-0 за 51-51. След добро взаимодействие между Аврамов и Чеймбърс Балкан си върна предимството в средата на периода при 54-58. Тимът ни затегна защитата като съперникът нямаше кош от игра повече от 3 минути, а шампионите продължиха да покачват за 54-62. Андрей Иванов вкара тройка в този момент за 57-62. Разликата падна отново за кратко до 3, а Балкан затвори периода с тройка със сирената на Здравко Христов за 60-67. Малко след началото на последната част гардът от Ботевград бе изгонен след техническо за симулация и умишлен фаул по-рано в мача. За първи път в средата на последната част Балкан направи разликата двуцифрена за 65-76 след тройка на Грозев и забивка на Давонтей. Оттам нашите продължиха само да покачват аванс, а Ямбол не успяваше да отбележи атаките си. В последните 5 минути Балкан показа изцяло класата си, вдигайки на 23 точки преднината си за отрицателно време, за да стигне до третия си преден успех в НБЛ.

Балкан вкара 52 точки в полето срещу само 28 на съперника там. "Зелените" реализираха и 33 точки от своята пейка срещу 7 на съперника.

Дарко Балабан бе най-резултатен за успеха с 22 точки 7 борби. Сияни Чеймбърс реализира 19, Давонтей Джордан вкара 15, а с 10 точки и 8 борби завърши капинаът Митко Димитров.

Уили Атуд бе най-резултатен за Ямбол с 16, а по 14 точки имаха Иван Лилов и Ерик МакГийл.




Източник: balkan-basket.com

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete