Сряда, 24 Април 2024, 09:10

Отпускат се средства за изграждането на път в село Опицвет и за реализиране на модерно мултифункционално футболно игрище в село Безден

20 Декември 2019, 10:54
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2319 1


На заседание на Министерски съвет бяха отпуснати средства за изграждането на важни инфраструктурни обекти в две от селата в община Костинброд. С подкрепата на правителството и със средства от държавния бюджет ще бъде реконструиран и рехабилитиран път SFO 3409 – |||-811 / Богьовци – Опицвет – Безден /, в участъка от конната база на вход /изхода на с. Опицвет до Центъра за възстановяване на деца с онкохематологични заболявания.

С огромната подкрепа от страна на държавата този осми за света център, който ще предлага най-модерната и напълно нова за страната ни социална услуга, ще отвори врати през пролетта на 2020 г.

За лесния, безпрепятствeн и бърз достъп до Центъра ще бъде изграден и асфалтов път до него. От другата година всички семейства, в които децата им са се преборили или се борят с тежката болест, ще ползват изградения пътен участък. Сумата отпусната от правителството за изграждането на пътя е в размер на 478 161, 83 лева с ДДС.

На заседанието на Министерски съвет се отпусна и сумата в размер на 119 997, 90 лева с ДДС за изграждането и оборудването на спортна площадка в село Безден. В бързо разрастващото се китно костинбродско село, което има и мъжки футболен отбор в А окръжна футболна група, през 2020 г. ще се изгради модерно мултифункционално футболно игрище.

Спортът е един от приоритетите за община Костинброд и с изграждането на новия мултифункционален терен ще се предостави нова и модерна възмножност за тренировки и спортуване на малки и голeми, както от село Безден, така и от съседните села.

Община Костинброд изказва своите огромна признателност и благодарност към Министър председателя на Република България – г-н Бойко Борисов и към цялото ръководено от премиера правителство за поредната подкрепа за развитието на общината ни.

Благодарение на отпуснатите  средства от държавния бюджет важен пътен участък и нов мултифункционален стадион ще бъдат реализирани и въведени в експлоатация през идващата 2020 г. на територията на община Костинброд.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: иво 20 Февруари, 09:09

    https://www.youtube.com/watch?v=i-w2_239aNM
    Скандалната Кариера на ГБС близка до ГЕРБ и Община Костинброд, замърсява няколко села наблизо + Онкологичния Център за Деца от редки заболявания.Селата наоколо са подставени под системен тормоз от Кариерата със свойте взривове и замърсяване на района .Сиреч по този начин района имотите се сринаха жестоко много;)))))Не на последно място е странната позиция на Директора от Онкологичния Център, които мълчи за тези проблеми в района.Питаме така ли ще лекуваме децата и така ли ще развиваме селски туризъм?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete