Вторник, 23 Април 2024, 19:35

„Паланката” с. Скравена – втора част

28 Май 2015, 11:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4934 11


Вчера по инициатива на жители, живеещи на ул. „Стара планина” в кв. „Паланката” в с. Скравена, бе организирана среща в Кметство Скравена относно неизпълнение на дадените обещания при първата копка на проекта за подмяна водопровода в селото и частично изпълнението по него. Кметът на общината Георги Георгиев не дойде на срещата, въпреки че бе една от основните фигури в предвидената дискусията, нито общински съветници от управляващото мнозинство. Присъстваха кметът на Скравена Иван Иванов и съветници от опозицията.
 
За сметка на това, местните управляващи взели решение да проведат срещата в същия ден и час, в който трябваше да се проведе редовната сесия на ОбС Ботевград. Днес в 09:00ч. в малкия салон на НЧ „Христо Ботев” бяха само председателят на ОбС Йорданка Лалчева, зам.-кметът инж. Цанко Цанов, секретарят на общината Цеца Иванова и съветници от опозицията. Г-жа Лалчева обяви, че управляващото мнозинство, заедно с кметът Георгиев, са на среща в Скравена с жителите на селото и провеждат дискусията, която бе насрочена за вчерашния ден. Председателят на ОбС призова за 20-минутно изчакване на останалата част от местния парламент, но това опозиционерите единодушно решиха да се отправят към Скравена.
 
Пристигайки в селото, разговорът в кметството бе в разгара си. Там бе управляващото мнозинство, което днес бе решило да чуе оплакванията и молбите на скравенчани. С пристигането на местната опозиция, обстановката в кметството стана напрегната и диалогът дори излезе от рамките на добрия тон със словесни атаки между Иван Гавалюгов и Петя Кочкова.
 
Скравенчани открито показаха недоволството си от неизпълнението на дадените обещания, както и от фирмата „STRABAG”, изпълняваща проекта. То е породено от незавършването на 380 метра, които не са асфалтирани, както сега, така и при изпълнението на обществената поръчка при прокарването на канализация за отпадни води през 2011. От тогава до момента, след приключване на проекта за новия водопровод, асфалт все още липсва. Също така алармираха, че при извършване на дейностите по проекта и преминаване на 50-тонна гондола, мостът в „Паланката” е пропукан, превръща се в предпоставка за инцидент и налага незабавното отстраняване на проблема. Работници на „STRABAG” пък заявили, че това не е тяхно задължение.
 
След това кметът и управляващите бяха поканени лично да посетят „Паланката”, където направиха оглед на щетите върху моста, новоасфалтираната улица в квартала и ул. „Стара планина”. Жителите на селото се оплакаха, че при прокарване на канализацията през ул. „Стара планина” през 2011г., работата е извършена некачествено и асфалтът от едната страна на улицата е пропаднал. Те попитаха дали ще бъде спазен срокът за финализиране на проекта – 30 юни. Кметът Георгиев поясни, че изпълнението върви по план и датата ще бъде спазена.
 
След посещението в Скравена, управляващите се върнаха към Ботевград, където редовната сесия започна в 11:00ч.

Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Май, 11:56

    Изпечен крадец, лъжец и демагог. Това е Тулата!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Май, 12:52

    Статията ви е фалшива ние бяхме на срещата в скравена.хората там посрещнаха добронамерено кмета и го поздравиха а когато дойде гавалюбов го посрещнаха с псувни

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Май, 13:26

    К. 2, смени си диоптрите на очилата и слуховия апарат. Дали ще ти помогне, не знам. Поне ще можеш да различаваш Тулата от Иван Гавалюгов :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Май, 14:30

    статията не е фалшива, само че не стигат думите да се опише словоблудството на някои хора! И овчедушието на независимите съветници, тръгнали след овчаря си. Не е ли подигравка с хората от Скравена-вчера са покатети та среща, отиват днес! Защо-защото овчарят така ги е подкарал! Доказаха за пореден път, че не са съветници на хората , а членове на клуб по интереси-името да си го измислят-там са само големи капацитети!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Май, 14:34

    абе тая хубавица до кмета да не си губи времето и да види как по-бързо да облагороди около новия си имот в двора на бившата детска градина на ул.Цар Самуил. То няма пари за болната жена, но за ремонт на улицата пред имота и има, и то много повече!Ама то човек трябва да има заслуги, за да получи награда!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Май, 15:03

    Коментарите са излишни, който притежава глава на раменете си и разсъдък, мисли. Който не може и/или не иска да мисли гласува отново за феодалното управление на този иначе толкова хубав град.

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Май, 12:21

    5ЧЕ момичето е красиво няма спор.Ма много завис.Той и мажа и е убав,да не е докачал женати?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Май, 12:58

    Е, добре де, като е хубав мъжът й тя как изкара тоя парцел?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Май, 14:41

    Кмета е брачет на мажа и.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (122)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete