Понеделник, 25 Март 2019, 12:03

Пълен провал на обсъжданията на Бюджет 2019

8 Ноември 2018, 00:01
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 515 3


Обществените обсъждания на Бюджет 2019 се оказаха пълен провал. В повечето населени места на дискусиите присъстваха до пет човека. Най-голямата излагация, обаче, се случи на последното планирано събитие в град Елин Пелин. Нито един гражданин не уважи общинската администрация, като дори кметът го пропусна, изпращайки тримата си заместници.
През последните години обсъжданията на бюджета преминаваха при сериозен интерес и горещи дискусии по селата в общината. Въпреки това, общинското ръководство не се вслушваше в желанията на хората, а участието на кмета Ивайло Симеонов ги превръщаше в предизборни срещи. Не случайно при приемането на Бюджет 2018, кметовете на кметства в общината излязоха с безпрецедентна декларация в която обявиха, че нищо от техните предложения не е включено в инвестиционната програма на общината.
Оттогава общинският кмет Симеонов тотално игнорира кметовете, подкрепили декларацията. За това говори на последното заседание на ОС – Елин Пелин и кметът на село Габра Андрей Пейчев. Той заяви, че Симеонов контактува единствено с бъдещия кандидат за кмет на ВМРО-Нова България в Габра Георги Зашев, като му възлага функции, които законът е предвидил за редовно и мажоритарно избраният за кмет Пенчев.
Вероятно всички тези факти, отказват хората да участват в обществените обсъждания на бюджета. Парадоксът е, че предизборния слоган на Ивайло Симеонов беше „Открито управление“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

Анкета » коментари (11)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

отговори
За (130)
70% Complete
Против (169)
70% Complete
Необходимо е. В противен случай няма как да се избегне хаосът (41)
70% Complete
Не съм съгласен да плащам, за да има къде да паркирам (37)
70% Complete
Не ме интересува (10)
70% Complete