Понеделник, 22 Юли 2019, 19:37

Пълен провал на обсъжданията на Бюджет 2019

8 Ноември 2018, 00:01
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 557 3


Обществените обсъждания на Бюджет 2019 се оказаха пълен провал. В повечето населени места на дискусиите присъстваха до пет човека. Най-голямата излагация, обаче, се случи на последното планирано събитие в град Елин Пелин. Нито един гражданин не уважи общинската администрация, като дори кметът го пропусна, изпращайки тримата си заместници.
През последните години обсъжданията на бюджета преминаваха при сериозен интерес и горещи дискусии по селата в общината. Въпреки това, общинското ръководство не се вслушваше в желанията на хората, а участието на кмета Ивайло Симеонов ги превръщаше в предизборни срещи. Не случайно при приемането на Бюджет 2018, кметовете на кметства в общината излязоха с безпрецедентна декларация в която обявиха, че нищо от техните предложения не е включено в инвестиционната програма на общината.
Оттогава общинският кмет Симеонов тотално игнорира кметовете, подкрепили декларацията. За това говори на последното заседание на ОС – Елин Пелин и кметът на село Габра Андрей Пейчев. Той заяви, че Симеонов контактува единствено с бъдещия кандидат за кмет на ВМРО-Нова България в Габра Георги Зашев, като му възлага функции, които законът е предвидил за редовно и мажоритарно избраният за кмет Пенчев.
Вероятно всички тези факти, отказват хората да участват в обществените обсъждания на бюджета. Парадоксът е, че предизборния слоган на Ивайло Симеонов беше „Открито управление“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (5)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (170)
70% Complete
Не (120)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (206)
70% Complete