Четвъртък, 18 Април 2024, 12:02

Парламентът одобри съюзнически въоръжени сили да могат да охраняват небето ни

5 Февруари 2016, 12:04
(0) (0)
България - Политика
Прочетена: 801 0


Парламентът одобри с 96 гласа "за" и съюзнически въоръжени сили да могат да охраняват въздушното ни пространство. Това стана с промени в Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС).

В рамките на дебата народният представител от парламентарната група на БСП Атанас Зафиров посочи, че този законопроект е част от плана за унищожаване на българското национално самосъзнание. Група народни предтавители от БСП заедно със заместник-председателя на Красимир Каракачанов предложиха охраната на въздушното пространство да се осъществява само със съюзнически държави, които нямат обща граница с България,но то не бе прието, тъй като за него гласуваха едва 41 депутати.

Народният представител от ПГ на ПФ и заместник председател на Народното събрание Красимир Каракачанов заяви, че вследствие на всички дълго натрупвани проблеми между България и Турция и агресивната политика, която води към Балканските страни предизвиква основателни страхове в българското общество. Депутатът от ГЕРБ Валентин Радев обясни, че България ще реши с коя държава ще сключи договор за съвместна охрана и увери, че това няма да бъде Турция.

Ген. Михо Михов посочи, че този закон, не само, че е неприемлив за ПГ на АБВ, но и според него е неприложим. В отрицателен вот депутатът от „БСП лява България“ Таско Ерменков посочи, че с гласуването на този текст е подписана несъстоятелността на министъра на отбраната и цялото правителство за осъществяване на нормална защита на държавата. Основните опасения на левицата са, че Турция била имала неприятелски интереси спрямо България.

Източник: novini.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete