Четвъртък, 28 Март 2024, 13:29

Първа копка на проект “Реконструкция на общинска пътна мрежа в община Костинброд”

10 Септември 2019, 22:41
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1119 0


Днес, на 10 септември – първи ден от седмицата на празненствата, по случай 45 години град Костинброд, се състоя първа символична копка на общински пътища!
През 2018 година община Костинброд спечели изключително значим проект, благодарение на който ще бъде осъществена реконструкция на пътната мрежа на територията на общината. Проектът, чиято реализация вече тече с пълна сила, се финансира по подмярка 7.2 “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.
Проект “Реконструкция на общинска пътна мрежа в община Костинброд” включва реконструкция и рехабилитация на участъци от общински пътища на територията на община Костинброд, като обхваща 6 населени места от общо 14-те на територията на общината и е насочен към общо 14 351 души по данни на националния статистически институт, което представлява повече от 85% от населението. Проектът ще обслужва населението в гр. Костинброд, с. Петърч, с. Градец, с. Царичина, с. Безден, с. Богьовци. Инвестицията от 5 793 985. 43 лева ще осигури основен ремонт на следните общински пътни отсечки:

• от „Ломско шосе“ до кв. Шияковци, т.нар. „Ценково“ с обща дължина 1,165 км.
• от село Безден до с. Богьовци с обща дължина 1,332 км.
• от село Петърч до гара Петърч, I- ви етап с дължина на участъка 2,550 км.
• от село Градец посока село Царичина, I- ви етап с дължина на участъка 2,064 км.
• от Ломско шосе посока промишлената зона на гр. Костинброд до прелеза „на Джиев“ с дължина 1,568 километра.

Срокът за изпълнение на инвестицията по одобрения проект е 36 месеца, които започват да текат от деня на подписване на договора за безвъзмездна финансова помощ, сключен с Държавен фонд „Земеделие“ – 20 март 2018г. и изтича на 20.03.2021г.
Отец Дамян, заедно с отец Серафим и отец Николай отслужиха молитва за начало на строителната дейност и осветиха обекта, а деца в носии от НЧ “Зора-1914“ раздадоха питка за здраве.
Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов поздрави гостите, като пожела на строителите успех, бърза и ползотворна работа. Кметът отново заяви, че тези проекти са благодарение на добрата работа и комуникация между държавата, местната власт и бизнеса! Факт е вече и строителството на третото кръгово в град Костинброд, намиращо се на „Ломско шосе“ и ул. „Император Константин Велики“.
Очакваният резултат от проекта е икономическото и социално възраждане на селата, както и развитие на бизнеса в промишлената зона и облагородяването на община Костинброд, благодарение на лесния достъп до селата на нейна територия.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete