Вторник, 23 Януари 2018, 09:46

Първа копка на ремонта в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“

13 Ноември 2017, 21:02
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1167 0

На 13.11.2017г. от 13.00 часа се състоя официалната церемония по случай „Първа копка“ по проект: „Подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св.Георги Победоносец”- гр.Костинброд.“, с бенефициент община Костинброд, управляващ орган Министерството на регионалното развитие и благоустройството , с договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 с № РД-02-37-272/28.11.2016г. с № от ИСУН- BG16RFOP001-3.002-0029-C01.

Проектът се изпълнява от oбщина Костинброд, с ръководител г-н Веселин Клянев- гл.архитект, координатор по проекта г-жа Ирина Донева- началник отдел „Устройство на територията“ , на община Костинброд и счетоводител г-жа Лора Емануилова-мл. експерт „Счетоводител“.

На официалната церемония присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-жа Таня Михайлова- зам.-министър на образованието и науката, г-жа Росица Иванова- началник на Регионално управление на образованието – София област, г-н Васил Цветков – Народен представител от София област, г-н Янко Шумков – изпълнителен директор на фирмата изпълнител, инж. Валентин Чавдарски – изпълнител на фирмата за доставка и монтаж на оборудване, г-н Сава Тачев – строителен надзор по проекта, г-н Александър Милушев- директор на производствения завод на „Кока Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“, г-н Любен Кънчев, инж. Габриела Георгиева и г-жа Теодора Гогова -зам.кметове на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС- Костинброд, домакинът – г-н Светослав Иванов- директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, представители от „Държавен фонд земеделие“, директори на центрове, кметове на кметства, служители от общинската администрация и граждани.

Основната цел на проекта е:

Подобряване качеството на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност сред учениците чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение;
Осигуряване на възможност за целодневна организация на учебния процес чрез подобряване на инфраструктурата, места за обучение, спорт и отдих, както и осигуряване на помещения за извънкласни занимания;
Предоставяне на съвременни условия в образователната инфраструктура, което да допринесе за намаляване процента на преждевременно напусналите сферата на образованието за тяхната професионална реализация.

Стартиралият вече проект, на обща стойност 1 299 998.56 лв., ще се реализира за период от 30 месеца и ще продължи до 2019 година.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

На какво предпочитате да се отоплявате през зимата?

Анкета » коментари (4)

На какво предпочитате да се отоплявате през зимата?

отговори
Електричество (154)
70% Complete
Твърдо гориво (дърва, въглища, пелети) (380)
70% Complete
Течно гориво (природен газ, нафта) (214)
70% Complete
Геотермална енергия (89)
70% Complete