Петък, 29 Март 2024, 16:37

Първа победа за Балкан на финалите за кадетки (16)

28 Май 2012, 18:58
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2661 0


Отборът на Балкан остана на трето място в група В на финалите за кадетки (16). Домакинът на шампионата надигра Шампион 2006 с 40-36 и записа първа победа. Ботевградчани обърнаха резултата в последната част, в която съперникът им отбеляза две точки, и успяха да зарадват своите фенове в залата. И двата отбора ще играят за разпределение на местата от 5 до 8, като утре Шампион ще срещне Левски от 12.00 часа, а Балкан ще играе с Монтана 2003 след това.
Първата четвърт на двубоя бе равностойна, като нямаше откъсвания. И двата отбора обаче правеха доста грешки, като само за десет минути имаха общо 20 - по 10 за всеки тим. В последните две и половина на частта пък Балкан направи серия от 6-0 и поведе с 12-9.
Поредицата от точки за Балкан продължи с още 4 поред за втората четвърт и тимът дръпна със 7 напред. Първият кош за Шампион пък дойде чак в четвъртата минута за резултат 16-11 в полза на ботевградчанки. Ботевградчани отново отбелязаха, но Шампион започна да пази преса и открадна няколко топки. Така тимът направи серия от 10-0 и поведе с 3 точки. След това Шампион дръпна и с 6 точки, но разликата бе намалена и на почивката резултатът бе 27-23.
Първият кош след почивката бе за Шампион, след което Балкан отговори с 4 точки. Последва обаче суша от няколко минути и за двата тима, която бе спряна с кош за софиянки. Ботевградчанки пък вкараха 4 точки поред и изравниха резултата, 02.40 минути преди края на третата част. 50 секунди след това Марина Адамова вкара тройка, което се оказа и последният кош за частта завърши при резултат 34-31 за Шампион.
Тимът отбеляза първите 2 точки и за следващата четвърт, но това си остана единственият кош за Шампион до края. Ботевградчанки пък също не бележеха често, но все пак успяха да изравнят при три минути и половина преди края. Последва поредната безрезултатна атака за Шампион и с един успешен наказателен удар Балкан успя да поведе с 1 точка. Преднината на домакините стана и 2, като това се случи две минути и половина преди края. Последваха пропуски и за двата тима в следващите им атаки, а при оставащи 13 секунди Десислава Хилендарова отбеляза един наказателен удар и Балкан поведе с 3 точки. Последва пропуск на Катерина Ненова от тройката, а с нов наказателен удар Мая Петкова подпечата успеха на домакините.
Най-резултатна за победителките стана Мая Петкова с 9 точки, а 7 добави Вера Николова.
Единствена с двуцифрен точков актив в мача бе Радостина Георгиева с 10 точки, а по 6 за Шампион 2006 добавиха Моника Димитрова и Елеонора Колева.


Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete