Петък, 19 Април 2024, 07:53

Първа загуба за Лукойл Академик като домакин

29 Ноември 2011, 20:28
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1827 0


Първа загуба в тазгодишното си участие в турнира Еврокъп допусна Лукойл Академик. В зала „Арена Армеец” тази вечер българският шампион загуби от испанския Валенсия с 64-72. Безспорно класата на гостите бе по-голяма в този мач и това се показа от самото начало. Испанците контролиха срещата от началото до края и само многобройните им пропуски от наказателната линия ги лишиха от по-изразителна победа. Така и двата тима вече имат по 2 победи и 1 загуба и делят първото място в групата.

Мачът започна с тройка на Ламонт Мак, но още от първите минути Валенсия показа отлична защита и стана ясно, че на Лукойл ще е много трудно да стигне до коша. Ник Кейнър-Медли пък вкара първите 10 точки за гостите, а след още един кош те направиха серия от 12-0 след началната тройка на домакините. Все пак българският отбор най-накрая успя да отбележи и почна с опитите си да намали. Това се случи малко преди края на частта, която завърши 15-18.

През втората резултатът стана 19-20, а домакините имаха възможност за атака и при кош да поведат за първи път. Андре Оуенс обаче сбърка при изнасянето на топката от аута и оттук тръгна серия от 10-0 за испанците, която направи разликата 11 точки. Кейнър-Медли бе неудържим и в тези минути и завърши първото полувреме с 21 точки, докато отборът му бе напред с 38-28.

И след паузата играта на Лукойл Академик не тръгна по най-желания начин, като Кейнър-Медли вкара две тройки, а със същото успя да отговори и Тодор Стойков и въпреки няколко трудни нападение за българите разликата се запази. Фактът, че Валенсия пропускаше доста от наказателната линия пък задържа преднината на тима в тези граници и тя не се увеличи. Две минути преди края на третата част Рафа Мартинес вкара тройка и направи разликата най-голямата в мача до домента – 14 точки. Малко след това тя стигна и до 16, а след 30 минути Валенсия водеше с 60-47.

Въпреки разликата Лукойл Академик не се отказа и тройка на Божо Аврамов 6.30 минути преди края направи резултата 54-61. Домакините имаха възможност да намалят и с още, но Брандън Хийт сгреши и Валенсия пак качи преднината си на 10 точки. Минута и 55 секунди преди края пък Стойков отбеляза и намали на 6, което даде нови надежди за българския отбор. В следващата си атака испанците първоначално не успяха да отбележат, но Бруно Шундов изпусна Тиаго Сплитер, той хвана борбата и вкара. Шундов донякъде се реваншира с кош и фаул след това, но Нандо дьо Коло вкара хубав кош минута преди края за разлика от 7 точки. Това се оказа и решаващо в мача и така гостите извоюваха много важна победа.

Варненското дуо на шампионите – Тодор Стойков и Божидар Аврамов, бяха единствените с двуцифрен точков актив за тима. Капитанът вкара 17 точки, а 13 добави плеймейкърът Аврамов.

За гостите над всички бе Ник Кейнър-Медли с 27 точки, като след почивката той не игра толкова много поради травмата си. Тиаго Сплитер (12 борби) отбеляза 9 точки, по 8 вкараха Нандо дьо Коло и Рафа Мартинес.

Източник: bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete