Петък, 29 Март 2024, 15:38

Първата национална изложба натюрморт „Яблена Арт” е отворена за посетителите до края на юли

20 Юни 2017, 14:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1015 3


Изложбата е организирана от Община Ботевград, от представителството на Съюза на българските художници (СБХ), от Исторически музей –Ботевград и от фирмата- спонсор „Био Яблена натура” с управител Цветан Цеков. Той бе осигурил целия награден фонд на изложбата. Главен инициатор е Володя Казаков, председател на СБХ в Ботевград. В зала „Орханиец” са показани 75 картини на 41 художници от различни краища на България. Форматът на картините е 20/20 см, с идеята да участват повече автори на художествено творчество. Красимир Кръстев от Видин подари две картини за фонда на музея, съобщи директорът Тодорка Коцева. Картините се продават и те са на разположение на гражданите за разглеждане до края на юли, съобщи още директорът на музея. 

Няколко дни преди откриването на изложбата на 16 юни жури определи, кои картини да допусне до участие. Председател на журито бе Румен Атанасов. На изложбата присъстваше Стоил Мирчев, който също е член на Управителния съвет на Съюза на българските художници. Представител на откриването на изложбата от фирма „Био Яблена натъра” бе Ирена Тодорова, финансов мениджър. Тя заяви,че г-н Цеков е отворен и за в бъдеще към такива проекти. 

Наградени бяха с парични награди следните художници: проф. Бисера Вълева от София в категория „Живопис”, Мартина Караиванова от Велико Търново в категория „Малка пластика”, Димитриус Пападокиос от Казанлък е награден за нетрадиционна форма., Николина Джзановска и Екатерина Иванова за графика и Димка Ставрева за млад художник. На 7 художници бяха връчени дипломи за добро представяне, а на всички участници в изложбата бе подарен литературния сборник „Будни огнища”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (13) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Юни, 19:22

    Цветан Цеков e бизнесмен колкото Володя Казаков е художник

  • Отговори (8) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Юни, 21:22

    Краставите магарета се надушват!

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Юни, 18:26

    В този цигански град и 100 изложби да има няма кой да оцени творбите на никой!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete