Петък, 19 Април 2024, 11:18

Първият изгрев на слънцето през юли месец беше посрещнат с много песни и добро настроение на язовир Маслово

2 Юли 2018, 23:19
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1514 0


“Джулай морнинг” в Костинброд – китари, лагерни огньове и много усмивки на брега на общинския водоем. По традиция на 1 юли много българи посрещат първия изгрев на месеца. „Джулай морнинг” е българска традиция, свързана с хипи движението и протест срещу политиката през 80-те години. По-късно се присъединяват и други хора, решили да изчакат първото слънце на юли месец, като символ на ново начало и очакващо нещо добро.
Слънцето е символ на общината ни, то е в центъра на герба ни. Слънцето дава живот и надежда, че има утрешен ден. За Костинброд то символизира и хранителната промишленост в областта на слънчогледовото олио. И днес хиляди декари слънчогледи жълтеят на територията на общината ни.
Слънцето е живителна сила !!!

Празникът възниква във Варна, като по-късно се мести в село Варвара. А през 2018 година вече се празнува в цяла България, във всички краища на страната.

Община Костинброд разреши терен и подходящо място, след молба за съдействие от граждани на община Костинброд, за посрещането на изгрева. С песни, танци и веселба премина сутринта на първи юли.

Събирането на малки и големи беше на общинския водоем – стопанисван от общинските дружество и предприятие. Директорът на предприятието и общинското ръководство – в лицето на кмета на общината и председателя на общински съвет-Костинброд бяха предоставили почистен и обезопасен терен, където пеещите и танцуващи наши съграждани да направят лагерен огън, както и да организират мероприятието така, че да не пречат с шум на живеещите в квартала. Поредното уникално и самобитно събитие се организира и проведе на общинския водоем в квартал Маслово. Язовирът се утвърждава не само като атрактивно място за риболов, но и като място за почивка и за културни, спортни и социални мероприятия.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete