Четвъртък, 18 Април 2024, 08:35

Първият в България духовен център за социална рехабилитация и интеграция за деца бе открит в Елин Пелин

13 Октомври 2020, 10:09
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1616 3


В град Елин Пелин тържествено бе открит първият в България духовен център за социална рехабилитация и интеграция за деца. Той е съвместен проект на Софийска св. митрополия и Министерство на труда и социалната политика. Новооткритият център ще предлага всички съвременни педагогически дейности и методи за рехабилитация като в най-модерно оборудваните зали в Източна Европа. Там ще работят различни професионалисти - педагози, логопеди, психолози, кинезитерапевти, арт и трудотерапевти, спортни и физио-специалисти. Проектът се реализира благодарение на всеотдайната и неуморна работа на Ели Цветанова.

С думите "Центърът за социална рехабилитация и интеграция е място, където освен грижа и услуги може да се получи и духовна просвета. Тук църквата не просто ще говори за любовта към ближния, но ще показва как се случва" - социалният министър Деница Сачева изрази своето задоволство от изграждането на центъра.
В откриването участие взеха представители на българската православна църква и на местната власт. Игуменът на Кремиковския манастир свещеник Серафим посочи, че всички имат за цел да работят не само за здравето, но и за добруването на децата и младежите.

Проектът е част от програмата „Милосърдие и солидарност“ към Фонд „Социална закрила“ за предоставяне на социални услуги съвместно с представители на Българската православна църква. Основната му цел е да подпомогне процеса на социално включване на уязвими български граждани, които по различни социални причини се намират в затруднено положение и се нуждаят от подкрепа.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 10:18

    А красивата ексминистърка Николинка какво прави там ?

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 10:25

      Показва новия нос

    • (0) (0)
      2. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 08:18

      3,6 милиона е проекта. Има за Ангелкова, има и за всички участници от ВМРО и ГЕРБ! Господ гледа! Даже и неговите преводачи!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete