Петък, 30 Октомври 2020, 15:18

Първият в България духовен център за социална рехабилитация и интеграция за деца бе открит в Елин Пелин

13 Октомври, 10:09
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 618 3


В град Елин Пелин тържествено бе открит първият в България духовен център за социална рехабилитация и интеграция за деца. Той е съвместен проект на Софийска св. митрополия и Министерство на труда и социалната политика. Новооткритият център ще предлага всички съвременни педагогически дейности и методи за рехабилитация като в най-модерно оборудваните зали в Източна Европа. Там ще работят различни професионалисти - педагози, логопеди, психолози, кинезитерапевти, арт и трудотерапевти, спортни и физио-специалисти. Проектът се реализира благодарение на всеотдайната и неуморна работа на Ели Цветанова.

С думите "Центърът за социална рехабилитация и интеграция е място, където освен грижа и услуги може да се получи и духовна просвета. Тук църквата не просто ще говори за любовта към ближния, но ще показва как се случва" - социалният министър Деница Сачева изрази своето задоволство от изграждането на центъра.
В откриването участие взеха представители на българската православна църква и на местната власт. Игуменът на Кремиковския манастир свещеник Серафим посочи, че всички имат за цел да работят не само за здравето, но и за добруването на децата и младежите.

Проектът е част от програмата „Милосърдие и солидарност“ към Фонд „Социална закрила“ за предоставяне на социални услуги съвместно с представители на Българската православна църква. Основната му цел е да подпомогне процеса на социално включване на уязвими български граждани, които по различни социални причини се намират в затруднено положение и се нуждаят от подкрепа.Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

 • Отговори (1) (0)
  1. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 10:18

  А красивата ексминистърка Николинка какво прави там ?

  • (1) (0)
   1. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 10:25

   Показва новия нос

  • (0) (0)
   2. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 08:18

   3,6 милиона е проекта. Има за Ангелкова, има и за всички участници от ВМРО и ГЕРБ! Господ гледа! Даже и неговите преводачи!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (548)
70% Complete
Не съм съгласен (303)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (243)
70% Complete