Събота, 20 Април 2024, 11:02

Патриарх Неофит раздаде подаръци на децата в Нови хан

18 Април 2014, 10:36
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1240 0


На днешния Велики Четвъртък патриарх Неофит посети дома на отец Иван в Нови Хан, за да отнесе подаръци на децата и възрастните, кои живеят там и им предаде лично своето патриаршеско благословение. Това съобщиха от Св. Синод.

Негово Светейшество пожела на отец Иван и обитателите на дома "Здраве и напредък в добродетелния живот, душевен мир и радостно посрещане на Светлото Христово Възкресение".

Всички имаха възможността да получат лично благословение от патриарх Неофит, който раздаде на децата и възрастните иконки на Възкресение Христово. За Великденските празници патриархът занесе в Дома в Нови Хан козунаци и великденски яйца.

Патриарх Неофит разгледа сградите на Дома, запозна се с условията, при които живеят обитателите му и се информира за проблемите, с които се сблъсква отец Иван в своето служение. Домакинът разказа на Негово Светейшество за новия проект по който работи - 52 къщи в с. Якимово, Монтанско, които отец Иван е закупил и ремонтирал, и в които е настанил бездомни, в това число майки с деца.

Източник: http://pressadaily.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete