Вторник, 23 Април 2024, 15:20

Павлин Цветков: решението на Общинския съвет е незаконосъобразно

15 Януари 2020, 14:27
(7) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 6236 67


Съветникът от Общински съвет – Правец мандат 2019-2023 г. Павлин Цветков заяви своята позиция относно решения на местния парламент 46 и 47 от 27 декември 2019 г., за освобождаване от такса битови отпадъци на дружества с общинско участие, които се използват за спортни нужди, както и решение 45 от 20 декември 2019 г., с което общината разсрочи за 10 год. задълженията на „Университетски недвижими имоти Правец“ АД за данък недвижим имот и такса битови отпадъци в размер на 175 540, 04 лв.

Според публикация в личния профил на г-н Цветков в социалните медии, първите две решения са незаконосъобразни.

Ето какво гласи публикацията на общинския съветник Павлин Цветков:
„Понеже тая работа вече излезе на националната медийна сцена и звучи скандално, налага се да дам някои разяснения за фактите и моята позиция по тях.

Първо: критиката ми относно орталъка на Община Правец с фирмите на г-н Златев е не от вчера и си е в сила. Това не е тайна. През изминалите години издадох книга и много други писмени материали, които третират тия въпроси. Не съм се пометнал от позициите си, просто общинските имоти, внесени в общото дружество, вече са безвъзвратно приватизирани и реално никой нищо полезно не би могъл да направи, за да защити компрометирани през годините общински интерес…

Второ: подкрепих предложението задълженията на съвместното дружество да се разсрочат, защото по този начин се прекъсва погасителната давност по отношение на тия задължения, а вече е изтекло доста време откакто са се натрупали и общината е изправена пред опасността, в крайна сметка, да не получи нищо.

Трето: гласувах „въздържал се“ по въпроса за освобождаването от такса битови отпадъци на съвместното дружество, в което общината има миноритарно участие, по съображения, че се злоупотребява с целта на закона, който действително дава право на общините да освободят от такси за някои услуги определени категории лица. Считам, че тези лица не могат да бъдат търговци. В такъв случай ще бъде нарушено и правото на Европейския съюз, което забранява неправомерна държавна (респ. общинска) помощ. Не гласувах „против“, понеже позиция „за“ и „против“, по мое мнение, може да има само когато се решава по целесъобразност. При незаконосъобразност, когато фактите сочат, че се нарушава законът, тогава позицията трябва да е за въздържание. Не е възможно да се каже „да, да се наруши законът!“ или „не, да не се нарушава законът!“, защото подобен въпрос и отговорите по него са противни на правовия ред.“



Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (67)

  • Отговори (23) (8)
    1. добавен от: Анонимен 15 Януари, 14:39

    Каквото и да кажете господине,за това,което сте направили всички, няма оправдание и резила е голям......

    • (4) (4)
      1. добавен от: Анонимен 16 Януари, 01:02

      Като си от правец какво? Кой си бе гольовец? За какво изказваш мнение, като 8700 човека не ги интересува?

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (32) (6)
    2. добавен от: Анонимен 15 Януари, 14:50

    Адмирации за позицията!
    Но докато Гунински е кмет ще е все така!

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (19) (4)
    3. добавен от: Анонимен 15 Януари, 15:10

    Интересно защо до сега не са потърсени тези задължения. Има си закон общината ги търси по съдебен ред. Какво ще ги разсрочва, ако беше някой друг веднага ще му заведат дело и ще му пратят съдебен изпълнител. Интересно ще бъде да се видят всички фирми и физически лица, които не си плащат данъците. Няма как някой, който не е съгласен с кмета да му стане съветник от листата на БСП или на всяка цена съветник? Имате ли срам и съвест?

    • (12) (10)
      1. добавен от: Анонимен 15 Януари, 15:26

      Павлин за много неща е съгласен с кмета и публично и в частни разговори много го хвали. По тоя въпрос изглежда обаче не са намерили общ език. Това е добре, че си защитава мнението човека, а не да вдига ръка за всяко нещо. Това е похвално.

  • Отговори (24) (5)
    4. добавен от: Анонимен 15 Януари, 15:11

    А другите Общински съветници кога ще излязат с позиция?Или не са ни длъжни да ни дават обяснения защо ни ПРЕДАВАТ и ПРОДАВАТ така?!!!

  • Отговори (14) (2)
    5. добавен от: Анонимен 15 Януари, 15:44

    Ами добре ,дайте и другите фирми да натрупат задължения и да не плащат и да използват парите за данаци и такси както намерят за добре.И те да натрупат дългове пък после ще им дадем и на тях гратисен период,Тези така наречени бизнесмени немогат да си плащат задълженията а какво трябва да правят другите,интересно.......

  • Отговори (20) (2)
    6. добавен от: Анонимен 15 Януари, 15:51

    Всички да си плащат данъците, какви са тия избирателни решения, ако е обикновен гражданин всичко си плаща а някъкви си там дерибеи ще се скатават. Това УНИ, не беше ли свързано нещо с сегашния кмет, той какъв пример дава, или си няма парици та ще го разсрочват.

  • Отговори (5) (2)
    7. добавен от: Анонимен 15 Януари, 15:51

    Виждал съм и по-големи шматки!

  • Отговори (7) (18)
    8. добавен от: Анонимен 15 Януари, 15:55

    Що плачете на чужд гроб? Като ви пише Правчанин, го пращате да си гледа селото. Сега вие си гледайте града, Правец проблеми няма и от Ботевград за 100 години, не е търсило помощ и съвет.

  • Отговори (23) (6)
    9. добавен от: Анонимен 15 Януари, 16:14

    То и хора в Правец почти няма,та как да има проблеми?Добре,че е имало човек със съвест да изнесе информацията, иначе всичко щеше да си мине тихо по-каналния ред,както и много други решения,предполагам.

  • Отговори (6) (13)
    10. добавен от: Анонимен 15 Януари, 16:30

    При вас като е пълно с бледолики е много по-хубаво. Няма лошо -харесва си ви!Оставете хората и си гледайте ботевградските проблеми. Оставам с впечатление, че сте с много ниска култура :cry:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete