Сряда, 29 Март 2017, 16:18

"Пеене на пръстените"

10 Януари, 11:29
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1396 28

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,  

По традиция, всяка година на 13-ти и 14-ти януари, когато по стар стил се празнува Васильовден, в Община Етрополе се провежда старинният народен обичай „Пеене на пръстени”.  
 Същността  на празника е в наричанията и пожеланията, които се правят в началото на годината.
  Обичаят ще бъде пресъздаден от 16.00 часа на 13.01.2017 г. и от 11.00 часа на 14.01.2017 г., на площад „Зольовец”.
Организатори са Община Етрополе, НЧ „Тодор Пеев – 1871” и Исторически музей-гр. Етрополе.
Заповядайте!  

Източник: balkanec.bg

Коментари (28)

 • Отговори (0) (0)
  1.добавен от: Анонимен 10 Януари, 14:33

  А бе вие луди ли сте???? В тези студове, които са на цялата територия на европа, при тези вирусни заболявания, при удължаване ваканцията на учениците.....вие ще правите празници. Кой ще ви пее? - Росица Христова ли? Кои родители ще си пуснат децата в този студ? Веднаж може да отмените мероприятие. Толкова болни хора, толкова трудно се върви в този сняг, пък като гледам и улиците колко сте ги изчистили......всичката ви е наред, само пръстените някой трябва да ви пее. Като се разболее някой Росица ще ви лекува!!! :x :x :x

 • Отговори (0) (0)
  2.добавен от: Анонимен 10 Януари, 14:52

  Обяви за пръстените и за зимните празници пускате, а обява за коледния концерт нямаше. Защо? Сега търсите някой да ви пее на пръстените??? К аквото повикало - такова се обадило!!! Господа от общината вземете се в ръце и неомъловажавайте труда на хората, които отделят от свободното си време, за да създадат настроение на някакъв празник. Този труд, който е доброволе и не се заплаща. С вашите действия ще се принудят да напуснат самодейните колективи.

 • Отговори (0) (0)
  3.добавен от: Анонимен 10 Януари, 16:51

  Точно така №2. На пеенето на пръстените, не се съгласявайте да участвате. Аз съм родител и също няма да си пусна детето. Коледният концерт им беше достатъчен, стига са се възползвали от самодейците и да отчетат дейност.

 • 4.добавен от: Анонимен 10 Януари, 18:15

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (0) (0)
  5.добавен от: Анонимен 10 Януари, 23:04

  Все си мисля, че родителите са достатъчно разумни, за да си пуснат децата на този празник в такова студено и грипаво време. Росица да си заведе дъщерите и да си пеят на пръстените колкото си искат. Нека веднаж и тя да се прояви и да й ръкопляскат...........

 • Отговори (0) (0)
  6.добавен от: Анонимен 10 Януари, 23:10

  Росица Христова да си свърши работата със снегопочистването и да не чака, че някой ще отиде да й пее на пръстените.............

 • Отговори (0) (0)
  7.добавен от: Анонимен 11 Януари, 09:24

  Тя пее на друго

 • Отговори (0) (0)
  8.добавен от: Анонимен 11 Януари, 10:13

  Стига с тоя коледен концерт. Читалището така си поискаха за концерта. Те знаеха предварително, че само с тези колективи трудно ще напълнят салона. А колкото до почистването мисля, че града е почистен и селата и всички улици са проходими. Оставете на Росица децата, те са чудесни и Вие не ги мислете. Спрете със злобата, тя не е добър съветник.

 • Отговори (0) (0)
  9.добавен от: Анонимен 11 Януари, 10:48

  Ех, Роске .............до къде стигна

 • Отговори (0) (0)
  10.добавен от: Анонимен 11 Януари, 14:13

  8-ми ти май падаш от небето....знаеш ли колко хора са искали да дойдат на концерта, а не са знаели.....хайде не се управдавай, като насрано дете пред майка си. От такива, като тебе ни е дошло до гуша. Вместо да се извините, че прецакахте толкова хора и най-вече участниците, които положиха толкова труд в неотопленото ви читалище и се разболяха и дечица и възрастни....вие едва ли не ги обвинявате, че ви критикуват.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Възползвахте ли се от преференциалното гласуване

Анкета » коментари (1)

Възползвахте ли се от преференциалното гласуване

отговори
Да (24)
70% Complete
Не (14)
70% Complete