Петък, 29 Март 2024, 11:19

Пенсионерския клуб „Люляк” от Костинброд върна визитата на пенсионерски клуб „Надежда” от Долна баня.

8 Септември 2016, 12:02
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1966 0


Групата от 30 костинбродски пенсионери беше сърдечно посрещната в Долна баня. Те връчиха на своите връстници подаръци, книгата за римската резиденция „Скретиска” в Kостинброд и поздравителен адрес от кмета Младенов. В отговор получиха също подаръци и поздравление от кмета Джамбазов.
След като бяха запознати с историята и природните дадености на това населеното място, гостите посетиха редица свети места, като най-близкия някогашен манастир, оцелялата му и действаща черква, сетне черквата на Долна баня, в която енорийският свещеник им разказа подробно за славното, героично и трагично през робството минало на Долна баня, на нейните храмове и на манастира „Възнесение Господне”. Попътно беше разгледана и вилната зона на града, превърнала се в най-младото село в България, наречено Свети Спас. Последва посещение в атрактивната ферма за щрауси с компетентна беседа на местна служителка. Мнозина от гостите се снимаха с екзотичните животни, а всички научиха колко много полезни могат да бъдат те.
Разбира се, както си му е редът пенсионерите от двата клуба обядваха заедно, имаше и спонтанни танци, приветствия, наздравици. 
След сърдечното изпращане в Долна баня, автобусът на костинбродските пенсионери се насочи към Костенския водопад, а след това и към крепостта Траянови врата. Така бяха разгледани още природни и културни забележителности.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete