Четвъртък, 28 Март 2024, 13:31

Петър Клечков: До Европейското наблягаме на тактиката

11 Юли 2012, 15:31
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2113 0


Старши треньорът на националния отбор за кадети (16) Петър Клечков каза, че тимът трябва да работи върху личната защита и тактиката в оставащите дни до Европейското първенство, дивизия В. Отборът ни продължава подготовка в Самоков, а ето какво каза Клечков след поредните контроли на България срещу Румъния:

„Надявах се, че през последните две срещи ще се промени поне личната защита, но за съжаление това не стана. Трудно ни е да пазим едно на едно, а когато се налага да ползваме помощ и ротации, става лошо. Имаме още малко време да работим върху тези елементи. Към момента чисто баскетболно това е най-големият ни проблем. Иначе момчетата са много добри, имат голям потенциал и съм сигурен, че когато станат до 20 години, ще играят добър баскетбол.

В момента тренираме в Самоков и до Европейското ще бъдем тук, на 18-и заминаваме. В момента наблягаме на тактиката. Имаме по-леки тренировки с повече стратегически елементи, за да се научим на комбинациите в атака, а също така наблягаме и на защитата. Също така трябва да наблегнем и на борбата под коша, защото има високи момчета, с които мисля, че ще постигнем успех. Трябва да гоним добра борба под коша и оттам да организираме бързи атаки.”

Източник: http://bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete